Robert Young - Nutritionist. Alimente si boli.

Sursa

Cu specialistul american Robert Young, despre alimentele care ne tin tineri si sanatosi

Cu specialistul american Robert Young,

despre alimentele care ne tin tineri si sanatosi

“Intr-o farfurie ar trebui sa avem cam 20% hrana acida, cum ar fi carnea sau cerealele, si 80% hrana alcalina, cum ar fi legumele verzi” * Nutritionistul si naturopatul american Robert Young, cunoscut in intreaga lume pentru teoriile sale legate de importanta fundamentala a unei alimentatii alcaline, spune ca reteta sanatatii, tineretii si vitalitatii, dar si cauza tuturor bolilor, se afla in alimentatie “
 Pentru ca organismul nostru sa functioneze perfect e nevoie ca in interiorul celulelor sa existe un echilibru intre acizi si baze. (El este masurat cu ajutorul pH-ului. Scala valorilor pH se intinde de la pH1 – puternic acid – pana la pH7 – neutru si pana la pH14, puternic bazic.) Din nefericire, alimentatia lumii moderne a alunecat periculos in directia hranei acide, care modifica dramatic metabolismul, ducand la boli grave, otraviri sau prabusiri ale sistemului circulator. 
Practic, excesul de pH acid sta la baza majoritatii bolilor grave ale secolului in care traim. Printre marii cercetatori ai problemei se afla nutritionistul american ROBERT YOUNG, creatorul celebrei formule “PH MIRACLE”, care promoveaza alimentatia bazica (bazata pe legume, fructe si uleiuri sanatoase) ca fundament al sanatatii, vitalitatii si tineretii. 
In viziunea sa, dezechilibrul pH-ului alcalin, prin excesul pH-ului acid din corp, este cauza tuturor relelor, responsabil de imbatranirea prematura, de caderile de par, de obezitate, de aproape 80% dintre boli, printre care si trei din seria celor ucigase: bolile de inima, cancerul si diabetul. 
Marele miracol al sanatatii: pastrarea echilibrului pH in corp !
PH-ul este cheia organismului uman, pe care il putem intelege cu o regula la fel de simpla: Corpul este alcalin in structura si acid in functie.
Interiorul organismului trebuie sa pastreze pH-ul usor alcalin, in timp ce actiunea produce reziduuri acide. Sa strangi degetele de la o mana – produce acid, bataile de inima produc acid, am un gand – se produce acid.
 Daca aceste reziduuri nu sunt eliminate, se creeaza premisele pentru oboseala, imbatranire, boala sau obezitate.
Uitati, deci, de masurarea colesterolului, uitati de calorii si de gramajul grasimilor, uitati de tensiune, de glicemie, de niveluri hormonale sau de alti indici cu care sunteti obisnuiti din cabinetul medicului! Una dintre cele mai importante masuratori pentru sanatate este pH-ul sangelui si al tesuturilor. Nivelul pH al fluidelor interne afecteaza fiecare celula, intregul proces metabolic depinde de mediul alcalin. O hiperaciditate cronica va coroda tesutul si, daca este scapata de sub control, va intrerupe toate activitatile si actiunile acestuia, de la bataile inimii pana la combustia neurala a creierului.


Cu alte cuvinte, aciditatea interfereaza cu viata insasi si se afla la radacina tuturor bolilor. Si tot hiperaciditatea ne mentine grasi si ne imbatraneste. Pe langa grija de a nu produce cu buna stiinta un exces de acid – ca urmare a obiceiului de a manca porc sau zahar, bunaoara -, este important sa pastram deschise si canalele de eliminare a acidului, care se formeaza cand functiile sunt exercitate.
 Pentru a elimina reziduurile, trebuie tinute intotdeauna deschise si functionale “tevile de esapament”, anume rinichii, pielea sau plamanii. Dar rinichii sunt stresati de la consumul de alcool, plamanii sufera de la fumat…- In aceasta logica, gandirea insasi produce acid si poate ucide. - Da, nu e nici o gluma. 
In momentul in care se formeaza un gand, se consuma energie, care produce un reziduu, respectiv un acid. Este posibil ca prin gandire sa iti imbolnavesti corpul. Gandirea negativa, ceea ce numim “stinking thinking” (gandire putreda), este nociva cu atat mai mult cu cat, de regula, cei care ruleaza un asemenea program intra intr-o bucla in care gandurile lor se repeta la infinit, producand la infinit mici cantitati de acid. O sa sune ciudat, dar oamenii pozitivi nu prea se gandesc, nu prea repeta ganduri in minte. Din aceasta perspectiva, meditatia este o binefacere. Relaxati-va, incetati sa repetati ganduri, evadati din cand in cand spre o zona in care nu exista nici un gand legat de munca, de grijile familiei… 
Pentru inceput, trebuie macar sa ne hidratam cum trebuie. Apa alcalina, apa ionizata, apa pura, este esentiala pentru detoxifierea organismului, in masura in care suntem 70% apa, iar sangele este inca si mai mult, 94%.
Sanatatea si echilibrul in general tin de decizie. Este decizia ta daca vrei sau nu sa faci sport, este decizia ta daca vrei sau nu sa te hidratezi corect, toate sunt decizii la indemana…“Sa incepem sa mancam verdeturile lasate de Dumnezeu”- Afirmati ca suntem ceea ce mancam, ca sanatatea noastra depinde de ce punem in farfurie. Cum trebuie sa ne alimentam ca sa fim sanatosi? - Sistemul digestiv uman este si el o simpla iluzie a stiintei moderne. Trebuie sa fie redenumit, toate cartile ar trebui revizuite, in sensul balantei alcaline. Nu exista disfunctie fiziologica mai des intalnita ca indigestia, in nenumaratele ei forme – realitate care impulsioneaza industria medicamentelor antiacide, probabil cele mai vandute pilule in toata lumea. Mascand aceste simptome cu substante farmaceutice, nu facem decat sa ignoram semnalele urgente pe care ni le transmite corpul nostru. Stomacul nu digera mancarea. De altfel, corpul uman are la dispozitie un singur instrument care sa marunteasca mancarea, si anume dintii. Daca nu macerezi mancarea prin masticatie, in stomac nu se intampla nici o digestie. In stomac nu exista pur si simplu o punga cu acid in care sa plonjeze si sa se descompuna ceea ce inghitim, ci, in functie de cantitatea si calitatea alimentelor pe care le mancam, este secretata o cantitate corespondenta de acid. Lucrurile nu raman asa. Intra in grija altor celule sa secrete substante care sa neutralize acest acid. Mancarea trebuie sa ajunga in stare lichida si pur alcalina in duoden. Nu poti face asta cu proteina animala. Proteina animala nu se digera si cam acesta ar fi principalul motiv pentru care trebuie evitata. Ea sfarseste prin a putrezi.


Cand a murit celebrul actor american John Wayne, de pilda, avea in organism o cantitate impresionanta, cred ca aproape 20 de kilograme de proteina animala nedigerata. Barbatii care fac burti remarcabile ar trebui sa se intrebe daca nu cumva poarta acolo in jur de 9-12 mese nedigerate, care raman sa putrezeasca. Putrefactia este, de altfel, responsabila si cu gazele. Cei care au gaze ar trebui sa le ia ca pe un semnal ca au in interior substante in putrefactie si sa schimbe dieta. 
Oamenii, insa, se ghideaza mai ales dupa gust, sunt chiar sclavi ai acestei placeri. 
 Daca vrei sa ai energie, daca vrei sa traiesti mai mult, daca vrei sa ai o calitate mai buna a vietii, daca vrei sa fii zvelt, aceasta este calea. 
Trebuie sa ne intoarcem in gradina. Am fost dati afara de acolo, trebuie sa ne intoarcem. Sa incepem sa mancam verdeturile lasate de Dumnezeu, nu mancare fermentata, nu mancare cu zahar, ci broccoli, uleiuri bune, sare, apa sanatoasa, apa curata, apa alcalina. Restul e o simpla iluzie. Nu tot ceea ce te hraneste are aport nutritiv. Ciocolata? Are culoarea gresita. E maro. Incercati verde!
“Oamenii care traiesc mult sunt cei care traiesc simplu”- In cazul cand echilibrul dintre pH-ul acid si cel bazic ar fi pastrat, care credeti ca ar fi durata de viata pentru care este proiectat, de fapt, corpul uman? - Un om poate trai o mie de ani, ca Noe! Ca Adam! Lungirea sperantei de viata este, de fapt, chiar o provocare intr-o lume atat de poluata. 
ROBERT YOUNG : Eu evit, de regula, orasele. Sigur, calatoresc, am conferinte, dar prefer ferma mea din Valley Center. Poluarea electromagnetica este cea mai toxica metoda de poluare creata de om in ultima perioada, chiar mai rea decat fumatul, iar consecinta despre care nu prea vrea nimeni sa vorbeasca este cancerul. Oamenii care traiesc mult sunt cei care traiesc, de regula, simplu. Poate ca spun prea multe… Nu este suficient sa incetezi sa mananci carne.
 Vegetarienii fac si ei o multime de greseli, dar incearca macar sa-si imbunatateasca vietile. Diferentele dintre dieta “PH Miracle” si cea vegetariana sau vegana este destul de mare, ca cea dintre noapte si zi. Si ei fac aceleasi greseli, dieta lor e prea bogata in zaharuri, in hrana fermentata, prefera fructele dulci, nu mananca suficienta hrana verde. 
Regula e simpla: mai mult avocado, mai mult broccoli, mai mult spanac. Verde, aceasta e culoarea, in masura in care clorofila, care oricum are o structura asemanatoare cu cea a sangelui, este cea care ne construieste sangele. Sangele construieste apoi toate celelalte tesuturi. Ganditi-va la salate, salate uriase, de toate felurile. Ganditi-va la sparanghel, sfecla, broccoli, varza, morcov, telina, castravete, vinete, dovlecel si dovleac galben de toamna, usturoi, fasole verde sau verdeturi de toate tipurile (de la spanac si varza creata, la nasturel sau tulpini de sfecla), bame, ceapa, patrunjel, pastarnac, mazare…- Sanatatea depinde doar de V, de la verde si vegetale! - Avem nevoie si de sare si uleiuri sanatoase? Da, sare, probabil va mirati, pana acum se stia ca sarea este daunatoare, dar studii recente, publicate in mediile stiintifice, au demonstrat ca inlaturarea ei din dieta are o legatura directa cu infarctul miocardic. In cazuri ideale, dieta celui care cauta detoxifierea ar presupune ca aproximativ 80% din alimente sa fie alcalinizate, cum ar fi legumele verzi. Pentru mentinerea unui pH echilibrat in sange si tesuturi, dieta trebuie sa cuprinda 60-70% alimente bazice (care ar trebui sa fie, cam 70%, in stare cruda) si nu mai mult de 20-30% alimente acidificate. In farfurii vor ramane, deci, portii mult mai mici de hrana acida, cum ar fi carnea sau cerealele. Efectele sunt imediate. Energia creste, odata cu puterea de concentrare, se simt imediat modificari in puterea si rezistenta organismului, grasimea incepe sa se topeasca. Suplimentele de inalta calitate, cum ar fi pulberile verzi (orz, clorofila etc.), va vor ajuta sa mentineti si sa imbunatatiti rezultatele. Nu conteaza cum ati reusit sa intoxicati corpul. Dieta bazata pe legume alcalinizate, nuci sau alune de padure, uleiuri esentiale si fructe cu continut redus de zahar va va reda corpul zvelt si suplu pe care l-ati dorit intotdeauna.
Am vazut o multime de copii care fac atac de cord. Cum s-ar putea explica asta? Sa aiba vreo legatura cu restaurantele “fast-food”? Eu cred ca da. Experimente au demonstrat ca poti face o boala de ficat in doar doua saptamani, daca exagerezi cu asa-numita “junk-food”, pe care eu n-as numi-o deloc mancare. Raspunsul medicului la care se duc sa ceara pastile pentru a masca simptomele ar trebui sa fie “inceteaza cu mancarea aia”! Cam asta spun si eu. Incetati sa faceti cancer, incetati sa faceti boli de inima, incetati sa faceti diabet! Cu alte cuvinte, incetati cu carnea de porc, incetati cu grasimile animale, incetati! Iar daca nu incetati, va pot spune cu exactitate ce boala urmeaza sa faceti, ba chiar mai mult, va pot spune cu exactitate cand o veti face. Trebuie doar sa vad o picatura de sange la microscop. Si nici nu-mi trebuie microscop, pot sa ma uit doar cu lupa. Este cel mai putin invaziv test din lume. Doar o picatura de sange trebuie, n-am nevoie de scanner, n-am nevoie de raze de nici un fel. O picatura de sange luata din deget si pot sa-ti povestesc trecutul, pot sa-ti spun ce faci in prezent si pot sa-ti prezic si viitorul! Si, te rog sa ma crezi, nu descriu aici nici o magie.
LECTIA SEMAFORULUI
Cu specialistul american Robert Young, despre alimentele care ne tin tineri si sanatosi


ROSU (interzis): Ciuperci, otet, zahar, miere, cereale, drojdia de bere, fructele dulci, produsele fermentate, alune, produse lactate, carne, oua, faina alba, alge, acid citric (lamaile proaspete sunt bune!), fructe uscate, roscove, cacao, ceai (verde sau negru), cafea, indulcitori, paine (daca este facuta fara drojdie si nedospita), ovaz, secara, cartofi care au stat in depozit, alcool, alimente preparate la cuptorul cu microunde sau indelung preparate termic.
Cu specialistul american Robert Young, despre alimentele care ne tin tineri si sanatosi


PORTOCALIU (acceptabil): Peste, tofu, alimente calde sau chiar preparate precum quinoa, hrisca, legume si cereale germinate, uleiuri extravirgine, canepa, nuca de cocos, floarea-soarelui, grapefruit, usturoi, ceapa, sare marina, alte tipuri bune de sare, ghimbir, mazare, dovleac, cele mai multe dintre nuci si seminte, lapte de nuci si seminte, lapte de nuca de cocos, radacini de legume.
Cu specialistul american Robert Young, despre alimentele care ne tin tineri si sanatosi


VERDE (recomandat): majoritatea legumelor, mai ales cele verzi si cu frunze, castravete, varza, varza creata, broccoli, laptuci, spanac, telina, nasturel, ierburi, sfecla, praz, hrean, dovlecei, rosii, piper, avocado, conopida, lamai si lamai verzi.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho