Cancer de sân / Cancer mamar

Sursa

Cancerul mamar- diagnostic, tratament, prevenire intr-o altă abordare

Disclaimer: 
Ceea ce vei afla mai jos reprezintă experienta consilierului in autovindecare Crina Veres si nu inlocuieste consultul si tratamentul oferit de specialist. Dacă eşti împăcat cu ceea ce îţi oferă medicina scolastică, universitară atunci acest material cu siguranţă nu este pentru tine, îţi va bulversa concepţiile şi zdruncina încrederea şi cum credinţa ta este mai importantă decât orice ai putea afla de la mine prin acest material te rog să nu îl citeşti!
Breast-Cancer2Introducere: am ajuns să fiu interesată de cancerul la sân atunci când mama mi-a arătat sânul drept cu ammelonul retractat şi pielea coajă de portocală, întărită, ca o platoşă, ca o scândurică ce se mişca pe un val. Evident că în primul moment m-am speriat. Nu credeam că ea ar putea să creadă în puterea de vindecare a corpului atunci când mintea şi emoţiile sunt în armonie şi linişte. Apoi am înţeles că dacă ea va simţi spaima mea ceea ce voi obţine va fi să îi transmit această stare şi ei. Am ales să îi spun că ar putea să îşi facă o ecografie dar că cel mai probabil nu e o mare problemă şi că va trece curând. 
Am înţeles de la Dr Bruce Lipton că toate procesele oricât de maligne ar fi ele şi de extinse in corp, sunt reversibile atunci când percepţia asupra lor este alta. De la Dr. Geerd Hamer ştiam care sunt conflictele biologice pe care le poate exterioriza sânul aşa că munca mea cu mama a fost să îi rezolv conflictele posibile astfel încât să treacă uşor peste ele.
Cum spuneam în materialele anterioare toate bolile sunt programe biologice cu sens (Dr Hamer) care  au rostul de a face organismul mai puternic după rezolvarea conflictului biologic la finalul fazei de vindecare sau care ajută corpul să supravieţuiască în faza activă a conflictului. Orice boală începe prin apariţia în creier a unui focar DHS, adică o zonă deshidratată în formă de ţintă de tir, care se găseşte în  zona proiecţiei organului care se va îmbolnăvi, în situaţia mamei sânul. Sânul are în el ţesuturi dezvoltate din toate cele 3 foiţe embrionare şi de aceea poate face mai multe feluri de cancer. Vezi materialul de la capitolul sănătate pe care nu îl voi mai detalia aici cu legăturile dintre minte, emoţii, corp, creier...
1. dacă sunt afectaţi acinii, glandele producătoare de lapte atunci în faza activă a conflictului va creşte o tumoare care prin plusul de celule şi funcţia de secreţie crescută ar trebui să ajute femeia să dea mai mult lapte pentru a îşi hărni copilul. Ca şi conflict avem de a face cu grija şi frica pentru o fiinţă bolnavă , accidentată, în situaţii de criză sau pentru propria sănătate şi a dori cu adevărat să poată face ceva. Aceste conflicte sunt menite să asigure supravieţuirea animalelor în natură, însă ceea pentru animal ul din habitat natural reprezintă un conflict pentru om este cu totul altceva, însă cu acelaşi sens biologic; conflict de creier vechi: cerebel. (Cancerul de san, potrivit cercetarilor Dr. Hamer, este rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipulmama-copilsauprobleme cu partenerul. Aceste tipuri de conflicte impacteaza intotdeauna vechiul creier, in zona care controleaza glandele producatoare de lapte. O femeie poate suferi un conflict de tipul mama-copil, intrucat isi face foarte multe griji, atunci cand copilul ei este ranit sau se imbolnaveste grav, foarte brusc. Pe durata fazei de stres, cat conflictul este activ, celulele glandei mamare continua sa se multiplice, formand o tumora; Scopul biologic al proliferarii celulare este acela de a mari capacitatea de lactatie pentru copilul suferind, grabind astfel procesul de vindecare al acestuia. Fiecare femeie si fiecare femela din lumea animala se naste cu acest program de reactie biologica pentru crestere si dezvoltare; Numeroasele studii ale Dr. Hamer arata ca femeile, chiar si atunci cand nu alapteaza, dezvolta tumori ale glandelor mamare, din cauza grjilor obsesive pentru binele celor dragi - a copilului care are probleme, a unui parinte bolnav, sau de grija unui prieten cu probleme). Dermul este dezvoltat din aceeaşi foiţă embrionară cu glandele mamare şi de aceea prin derm îşi croieşte drum tumoarea şi în faza de vindecare cu inflamaţie fistulizeată prin structurile dermice care ajung în epiderm, fire de păr, glande sebacee pentru a drena conţinutul nodulului.
2. atunci când femeia este certăreaţă, sâcâitoare sunt afectate ductele galactofore, unde tumoarea merge cu ulceraţie în faza activă a conflictului, pentru a face mai mult loc de scurgere a laptelui care  altfel stagnează în sânul animalului care şi-a pierdut puiul. Omul care are impresia că pierde ceva în raport cu cineva şi se tot ceartă pe acestă tematică, în special femeia care refuză să îşi mai alăpteze simbolic cu atenţie şi afecţiune partenerii: soţ, şef, copii, părinţi... sau nu mai poate să o facă fiindcă a divorţat, e văduvă, a plecat copilul în altă ţară sau s-a căsătorit etc.; conflict de creier nou (Cancerul tesuturilor canalelor de lactatie. Ele se dezvolta mult mai tarziu decat glanda mamara, acest tesut fiind controlat de o zona mai tanara a creierului, cortexul cerebral. Conflictul biologic ce corespunde tesutului canalelor de lactatie este unul de tip conflict de separare, rezultat al unei experiente de tipul copilul meu (sau partenerul meu) mi-a fost luat de la san. O femela din lumea animala sufera un astfel de conflict, atunci cand puiul ei se pierde sau este omorat. Ca un reflex natural la acest conflict-soc, tesutul canalelor de lactatie incepe sa ulcerezeScopul acestei reactii este marirea diametrului canalelor de lactatie, astfel incat laptele nefolosit sa se poata drena mai usor si sa nu se coaguleze in interiorul sanului. Creierul fiecarei femei este programat cu acest gen de reactie-raspuns biologic. Din moment ce sanul femeii este asociat, biologic vorbind, cu grija si hranirea, femeile sufera un conflict-soc cauzat de separarea brusca de o persoana iubita. Pe durata fazei active a conflictului - soc nu exista practic nici un simptom, cu exceptia unor ocazionale puseuri usoare in interiorul sanului. Pentru conflictele creierului vechi ciupercile şi bacteriile tuberculoase sunt cele care ne scapă de proliferarea celulară din fază activă.)
3. atunci când la nivelul sânului este afectat tesutul interstiţial, musculatura ductelor şi musculatura de sub sân cu ligamentele vasele limfatice conflictul are primul impact in creier la nivelul mezodermului nou - substanţa albă şi de aici va afecta structurile menţionate. Tipul de conflict care atrage afectarea sânului în aceste structuri este cel de devalorizare de sine în raport cu imaginea sânului. 
Acesta poate fi conflictul primar, atunci când femeii nu îi place forma sânilor, mărimea, consistenţa fie cu de la sine imaginaţie, fie la remarca cuiva binevoitor sau prin comparaţie cu fetele din reclame. Devalorizarea cu cât este mai uşoară afectează structurile  vasculare limfatice, ganglionii axilari - de sub braţ, parţile mai cărnoase: muşchi şi ligamente şi abia la final se ajunge la coastele de sub sân ca şi devalorizare gravă care apare secundar, atunci când fie nodulul canceros ulcerează în faza de vindecare sau rămâne pietrificat (când femeia a fost vaccinată antiTBC, anti tuberculos cu vaccin BCG) dacă este din endoderm şi atinge glanda mamară şi se elimină prin pielea inflamată ca să poată fistuliza, să poată evacua în exterior conţinutul purulent, necrozat prin acţiunea mic-robilor veniţi la nivelul sânului la comanda creierului odată cu rezolvarea, cu încetarea conflictului. Microbii, micii robi, servitori ascultători, sunt parte din programele biologice cu sens ale corpului, care muncesc în folosul nostru să distrugă tumoarea care nu îşi mai are rostul acolo, nu mai serveşte intereselor corpului. În creier se găsesc răspunsurile pentru localizarea
Conflictele mamei ţineau de o devalorizare legată de plecare copiilor de acasă, si eu şi fratele meu, care nu mai aveam timp pentru vizite, nu mai avea pe cine alăpta sufleteşte, murise şi tata, cu mine se certa adesea pentru chestiuni din trecut ca să aibă motive să primească atenţie, îi fuseserăm luaţi de la sân şi căuta motive să încerce să ne aducă cumva înapoi. Am început să o vizitez cât de des puteam, să îi spun că o iubesc, să negociem timp şi linişte, să  creez cu ea emoţii minunate, să o duc la filme de comedie cu actorii ei preferaţi, cu muzica anilor în care se simţea fericită alături de un soţ pe atunci în viaţă şi de copiii acum la casele lor. Îşi făcea griji pentru copiii mei mici, pentru diversele lor probleme, pentru situaţia mea familială unde ştia de la copii că erau probleme serioase, apoi divorţul meu şi cancerul meu de colon. Avea draga mea mamă motive serioase şi de luare de la sân şi de griji pentru fiinţe dragi. Aşa că ştiind de unde i se trage povestea cu sânii am acţionat pe toate planurile pentru a îi îmbunătăţi starea sufletească, pentru a se simţi acceptată alături de mine şi copiii mei deşi uneori mă dispera când se amesteca între mine şi copii, dar am ajuns să convieţuim frumos împreună.
Nici nu am mai luat cunoştinţă de problema ei pentru câteva luni timp în care a dispărut şi în care am direcţionat atenţie spre ce o vindecă şi îi îmbunătăţeşte viaţa. L-am implicat şi pe fratele meu în a o susţine în anumite aspecte la care ea nu se descurca singură.
Voi analiza în continuare varianta medicinii scolastice, universitare si cu scris micuţ interpretarea hameriană şi liptoniană:
Cancerul mamar este o afecțiune care se manifestă prin formarea de celule maligne în țesutul sânului. Diferenţa între malign şi benign este dată de limitarea tumorii la un singur conflict şi o multiplicare celulară accelerată sau masivă proporţională cu masa conflictuală a problemei. Masa conflictuală este cantitatea de energie psihică şi fizică care a fost investită în conflict, e proporţională cu impactul asupra vieţii femeii. 
Cancerul mamar este cel mai întâlnit tip de cancer la femei, cu toate că principala cauză de deces, atât la femei, cât și la bărbați este cancerul pulmonar. De fapt nu se moare de cancer ci de frică sau de epuizarea resurselor cu care să rezolve conflictul.
Riscul de a dezvolta cancer mamar, crește odată cu vârsta, femeile peste 50 de ani, fiind cele mai expuse. Conform studiilor, până la vârsta de 80 de ani, una din 10 femei va dezvolta un cancer de sân. Normal! că pe la acea vârstă îşi cam pierd femeile partenerul de cuplu care fie moare, fie ea se mută geloasă pe alte femei în camera cealaltă ca şi cum l-ar pedepsi, fie se ţăcăneşte el şi se mută cu una de 20 de ani că el mai poate face sex şi ea e la menopauză cu inversarea percepţiilor creierului spre un tip masculin teritorial, nu mai este la fel de atrăgătoare ca o purtătoare de hormoni feminini. Până la vârsta aceasta şi copiii li se căsătoresc, le mai creşte nepoţii şi apoi nurorile su ginerii îi indepărtează de bătrânii cu idei invechite şi îi implică în activităţi care să nu îi ţină la bunici degeaba, copiii femeilor au fost luaţi de la sân, sau poate au mai murit şi motive serioase de griji sunt şi pentru părinţii vârstnici ai femeilor peste 50 de ani şi pentru fraţi şi surori sau alte rude sau fiinţe iubite. Însă griji şi luat de la sân li se întâmplă şi fetelor mai tinere la care li se ia iubitul de alta, su au parte de alte pierderi sau griji.

Cancerul de sân debutează de obicei printr-o tumoră unică, localizată, însă tumora ajunsă la maturitate se poate extinde cu ușurinșă și în alte regiuni ale corpului prin intermediul sângelui și al sistemului limfatic. Niciodată în sânge sau limfă nu a fost găsită vreo celulă tumorală plimbăreaţ care să invadeze alte ţesuturi, iar în oase se pierde substanţă şi celule deci nu se împrăştie nimic, iar dr hamer explică de ce credem că se împrăştie, fiindcă devalorizarea de sine legată de forma sânilor afectează aceste structuri ganglionare şi limfatice. 
Diferitele tipuri de cancer mamar cresc și se răspândesc în ritmuri diferite, unele necesită ani pentru a se răspândi dincolo de sân, altele evoluează rapid. Ritmul "invadării" este dat de masa conflictuală şi de starile sufleteşti şi în primul rând de conflictele asociate.
Deși este o boală care afectează în special femeile, nici bărbații nu sunt scutiți de a dezvolta cancerul de sân. Aproximativ 1% din cazurile înregistrate au fost la bărbați. Vezi materialul cu masculii alfa şi beta.
În fiecare lună, sânii unei femei sunt supuși unor modificări temporare din cauza menstruației și există riscul de a se forma noduli. Deși 90% dintre aceștia nu sunt canceroși, orice nodul trebuie examinat. Nodulii la sân apar cel mai frecvent în lobuli - săculeții în care se produce laptele - sau în canalele care transportă laptele spre mamelon, însă debutează uneori și în țesutul non-glandular. Evident fiindcă lunar femela normală în natură evalueaza situaţia: am pui de hrănit, am hrană suficientă, am pericole şi motive de îngrijorare?
Principalele categorii de cancer mamar sunt carcinoamele lobulare și carcinoamele canaliculare. Fiecare dintre acestea are numeroase subtipuri. Am descris mai sus care tip de cancer de ce fel de conflict este generat, iar subtipurile sunt date de...? ştim deja: conflictele locale asociate.

Simptomele cancerului mamar

În stadiile precoce, de obicei, cancerul de sân nu se manifestă. Odată cu evoluția tumorii, apar și primele semne care ar trebui să vă ghideze către un medic. Dintre simptomele cancerului mamar, amintim:
• Un nodul în axilă;
• Un nodul la sân, care inițial poate fi nedureros;
• Durere spontană a sânului sau durere la palpare;
• O aplatizare sau înfundătură vizibilă la nivelul sânului;
• Orice schimbare a contururilor, texturii sau temperaturii sânului; culoarea roșcată sau aspectul pigmentat, precum coaja de portocală reprezintă semne ale unui cancer mamar avansat;
• O modificare la nivelul mamelonului, cum ar fi un aspect retractat sau încrețit, mâncărimi sau senzație de arsură;
• O secreție neobișnuită din mamelon, care poate avea un aspect limpede, de culoarea sângelui sau de altă culoare, de obicei provocat de afecțiuni benigne.
Aceste aspecte le-am discutat mai sus şi de acolo putem să ne dăm seama ce fel de structuri sunt implicate, în creier câte conflicte active am descoperit şi câte în faza de vindecare fiindcă ştii ce este de rezolvat şi ce etape vor urma în funcţie de situaţia actuală?

Cauzele apariției cancerului mamar

Deși nu au fost clar identificate cauzele cancerului mamar, se cunosc totuși care sunt principalii factori de risc. Cei mai importanți factori de risc sunt vârsta înaintată și ereditatea. Riscul este ușor crescut pentru o femeie care a avut nodul benign la sân și crește semnificativ pentru o femeie care are antecedente de cancer de sân sau de ovar.
Dr Lipton, Dr hamer, şi o mulţime de alţi oameni de pe planeta aceasta mai ales medicina chineză ştie de mii de ani doar noi ne învâtrim în statistici care nu dovedesc nimic, nu sunt relevante că nu se iau în calcul variabillee de care depinde sistemul, însă ceea ce nu ştie medicna ştie hamer cu precizie matematică! E verificabil de fiecare dată şi absolut la fiecare pacientă fără excepţie sau statistică prin CT de creier fără substanţă de contrast, în organe, în starea conflictuală şi prin microbii implicaţi de către creier.
Cercetătorii au identificat o genă pe care o consideră responsabilă pentru apariția cancerului mamar familial și care se regăsește la aproximativ 1 din 200 de femei. Prezența genei, predispune femeia la cancer mamar, însă nu reprezintă o garanție a apariției acestei boli.
De asemenea, expunerea femeii la estrogeni este o cauză a apariției cancerului mamar. Estrogenul comandă celulelor să se dividă, crescând astfel riscul de a prezenta unele anomalii. Riscul de cancer mamar este mai crescut și dacă femeia începe să aibă menstruație înainte de 12 ani, are primul copil după 30 de ani sau încetează să mai aibă menstruație după vârsta de 55 de ani sau are un ciclu menstrual mai lung sau mai scurt decât durata medie de 26-29 de zile. De asemenea, expunerea prelungită la radiații crește semnificativ riscul de a dezvolta cancer de sân, însă mamografiile, care se fac cu doze mici de radiație, sunt lipsite de risc.
În lista factorilor de risc trebuie adăugată și obezitatea, precum și consumul regulat de alcool. Studiile arată că femeile a căror alimentație este bogată în grăsimi au o mai mare probabilitate de a dezvolta cancer mamar.
Aberaţiile descrise mai sus ţin de interese non protectoare ale vieţii care statistic  se străduie să demonstreze că e la fel de clară relaţia dintre factorii de risc şi cancer de sân la fel cum despre marile firme care învârt milioane şi la care stastisticienii au căutat factorii comuni au descoperit ca toţi foloseau curent electric şi au conchis ca asta este ipoteza... Pentru aşa ceva un cimpanzeu ar fi fost uimit cât de puţin poate omul să gândească! Cimpanzeul uman mai crede că e posibil că la o femeie cancerul să fie dat de ereditate, la alta de fumat, la alta care nu are nici antecedente şi nu e nici fumătoare de imunitate scăzută... Cine îşi permite să se dea cu barca pe statistici direcţionate tendenţios spre a încurca mai degrabă decât a accepta că habar nu au şi să testeze ipoteze repetabile şi rezultate reproductibile? Cine ce are de câştigat din suferinţa ta? milioane sau miliarde ceheluite din banii publici sau personali pe chimioterapie, radioterapie şi adjuvante şi medici şi investigaţii şi intervenţii chirurgicale!!!

Diagnosticarea cancerului mamar

Deși cancerul mamar este a doua cauză de deces în rândul femeilor, acesta se poate vindeca dacă este depistat din timp. De aceea, femeile sunt sfătuite să meargă la un control medical de specialitate, dar este recomandată și auto-examinarea sânului. Fiecare femeie poate cere medicului de familie indicații referitoare la metoda de palpare a sânului în vederea depistării nodulilor la sân.
Mutilarea sânului şi intervenţiile de extirpare de sân cu evidare de ganglioni şi ţesut adipos din axilă sunt percepute de creier ca şi atac la torace, în natură nici un animal nu se lasă de bunăvoie operat de un program biologic cu sens şi duc la pleurezie şi noduli multipli pe plămâni, în special pe plămânul de pe partea pe care se afla tumoare pentru care medicul vrea să intervină chirurgical.
De asemenea, efectuarea unei mamografii o dată pe an este recomandată tuturor femeilor cu vârste de până la 40 de ani și de două ori pe an femeilor peste 50 de ani. Utilitatea unei mamografii este foarte mare și asta deoarece nodulii la sân pot fi identificați cu până la 2 ani înainte de a putea fi palpați.

Tratamentul cancerului mamar

Opțiunile de tratament al cancerului mamar depind de gradul de avansare al bolii, de vârsta pacientei, de starea sa generală de sănătate. Dacă se află într-un stadiu avansat, tratamentul cancerului mamar constă de obicei în intervenție chirurgicală, urmată apoi de o combinație de radioterapie, chimioterapie sau terapie hormonală.
Procedura chirurgicală standard în cancerul de sân era odinioară mastectomia radicală, prin care se proceda la extirparea totală a sânului și a țesutului adipos, mușchilor și ganglionilor limfatici din jur. Astăzi, tratamentul preferat de tot mai multe femei este tumorectomia, prin care se îndepărtează doar nodulul canceros și ganglionii limfatici de sub braț. Urmată de curele adecvate de radioterapie, chimioterapie și terapie hormonală, tumorectomia s-a dovedit la fel de eficientă ca și mastectomia radicală. O altă opțiune chirurgicală este mastectomia radicală modificată, prin care se îndepărtează tumora și țesutul mamar din zona afectată, cu mențiunea că cea mai mare parte a musculaturii peretelui toracic rămâne intactă.

Prevenirea cancerului mamar

Prevenirea cancerului mamar presupune o serie de măsuri, de la dietă, exerciții fizice, stil de viață pe care orice persoană le poate adopta fără probleme, reducând astfel semnificativ riscul apariției cancerului mamar.
Din păcate recomandările de mai sus nu au nimic cu diagnosticul şi originea cancerului de sân şi în plus nu rezolvă nici măcar ignoranţa sau prostia şi lipsa de gândire. Recomandările de sport, mâncare echilibrată, viaţă fără probleme sunt utile omului să rămână sănătos. Ceea ce se petrece în mintea omului este dependent de setările din copilărie şi adolescenţă şi perioada intrauterină şi pot fi schimbate prin voinţă, înţelegere legată de felul în care funcţionează cu adevărat creierul, mintea, emoţiile, corpul, ai nevoie de autocunoaştere, de educaţie... 


Alimentație și dietă

În timp ce grăsimile din alimentație cresc semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer de sân, legumele, fructele și cerealele pot contribui la reducerea riscului și asta deoarece produse precum grâul, soia, măslinele, prunele, morcovii, merele și nucile de cocos conțin fitoestrogeni, care blochează preluarea estrogenilor normali de către țesutul mamar, reducând semnificativ riscul de a face cancer mamar.

Exerciții fizice

Gimnastica aerobică, efectuată în mod regulat, poate oferi o anumită protecție împotriva apariției cancerului de sân. Studiile arată că femeile care fac gimnastică intens și des au un risc de cel puțin două ori mai mic de cancer de sândecât femeile care nu fac efort fizic. De asemenea, gimnastica poate ajuta pacientele cu cancer de sân să tolereze mai bine efectele secundare ale radioterapiei sau chimioterapiei.

Stil de viață

Relaxarea fizică și psihică poate contribui cu siguranță la reducerea stresului asociat cu apariția diverselor tipuri de cancer. De asemenea, un stil de viață echilibrat, care să nu facă exces de oboseală, alimentație sau alcool ne poate proteja de apariția cancerului de sân.

Iată câteva sfaturi pentru prevenirea cancerului de sân:
1) Controlați-vă sânii o dată pe lună, faceți un control medical o dată pe an și faceți mamografii anuale dacă aveți 50 de ani sau mai mult. Începeți mamografiile mai devreme dacă aveți antecedente familiale!
Foarte bună sugestie! măcar sunteţi pe fază de la început şi nu ajungeţi la deformări de sân cu devalorizare de sine, la complicaţii inutile care să vă catapulteze spre alte conflicte gen frică de moarte la aflarea diagnosticului, mutilare, otrăvire cu chimio sau raze etc. Dar mai bine fi atentă la felul în care te raportezi la tine: să te iubeşti, accepţi, respecţi cu sânii tăi indiferent cum arată că sunt ai tăi şi sunt perfecţi pentru tine, la conflicte de grijă sau luare de la sân să te împaci cu situaţiile de viaţă apărute sau inerente la o vârstă.
2) Consumați cât mai des legume, fructe, cereale și pește!
Corect pentru că ele conţin nitrilozide, adică vitamina B17 în special, care otrăveşte doar celula canceroasă şi ajută celulele sănătoase să se hrănească eficient, însă nu au nici un efect de vindecare dacă persistă conflictul biologic.
3) Informați-vă corect în legătură cu metodele contraceptive care conțin estrogeni și riscul consumării acestora în dezvoltarea cancerului mamar!
Contracepţia ineficientă sau făcută post avort cu griji faţă de iubirea unui Dumnezeu pe care l-ai putea supăra prin gestul de a avorta, luarea de la sân a copilului că partenerul ar fi abandonat-o, abandonul de către partener în caz de sarcină nedorită şi nu anticoncepţionalele în sine ci ceea ce înseamnă ele de fapt ca mesaj transmis creierului sau de la minte la organe sunt factorii declanşatori ai cancerelor de sân.

Terapie de grup in cancere
Dacă ştiţi astfel de persoane care ar dori consiliere de grup sau individuală gratuită vă rog să mă anunţaţi!!!
“Aflarea diagnosticului de cancer este o experienta cutremuratoare si poate avea efecte devastatoare, atat asupra pacientului, cat si asupra celorlalti. Dupa socul initial, emotiile pot varia intre furie, deznadejde, dezorientare, confuzie si un sentiment acut de insingurare. Pentru majoritatea, senzatia este ca nu vor fi niciodata cum au fost”, spune medicul oncolog Angela Parau.
“Grupul de suport, prin atmosfera sa prietenoasa si confidentiala, stimuleaza descarcarea afectiva, permite eliberarea tensiunii psihice, dar si obtinerea de informatii valoroase de la ceilalti membri ai grupului care trec prin aceleasi experiente. Studiile clinice reflecta impactul pozitiv real fata de pacienti: sunt mai putin anxiosi, deprimati, isi imbunatatesc imaginea de sine, calitatea vietii si capacitatea de a lupta. Ne propunem linistirea avalansei de ganduri si de trairi negative, ajutam pacientii sa isi gaseasca resursele personale pentru a aborda fiecare situatie cu atitudine pozitiva”

Sugestiile voastre legate de cât de clară sau nu e această abordare sunt binevenite fiindcă doresc cu adevărat să ajut cât mai mulţi oameni, femei cu cancer şi aparţinători să trăiască fericiţi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho