Lista alimentelor alcaline si acide



Alimentele sa va fie medicamente si  medicamentele sa va fie alimente.
           ( Hipocrate )
          Urmatoarea lista este preluata, ca si baza, din scrierile lui Edgar Cayce si ‘imbunatatita” din alte surse mai recente. Parerile sunt impartite – unii considera ca anumite produse din lista de ‘alcaline’ sunt de fapt acide. Eu am trecut totusi lista mai cuprinzatoare – tocmai pentru a avea mai multe optiuni pentru raportul 80% alcalin – 20% acid. Oricum, ultima parte a ‘diverselor acide’ este cea mai importanta de evitat, iar ultima parte a ‘diverselor alcaline’ este cea mai importanta de respectat !  Sunt multe fructe si legume exotice ; le-am trecut cu denumirea lor originala, desi nu exista la noi. 
          “HRANA”  ALCALINA

Fructe alcaline            Vegetale alcaline
Mere / must                   Germeni, muguri lucerna
Caise                             Anghinare
Avocado                        Asparagus
Banane                          Muguri de bambus
Pepene galben             Fasole (verde, boabe)
Roscova (doar pastaia)        Sfecla
Cirese                            Broccoli
Coaja de lamaie           Varza
Stafide negre (coacaze)      Telina
Curmale                         Conopida
Smochine                      Cicoare
Struguri                           Rosii (coapte)
Grapefruit                       Porumb
Guave, Kumquats, Loquats      Castravete
Lamai coapte                Marar
Lime                               Stevie, macris
Mango                            Chard, Dulse
Nectarine                        Patlagea vanata
Masline coapte              Andive
Portocale                        Usturoi
Papaya                           Hrean
Fructul pasiunii               Nap, Nap suedez, turcesc
Piersici                            Praz
Pere                                 Laptuci, Salate
Curmale japoneze          Ciuperci
Ananas proaspat            Escarole, Okra
Rodii                                Ceapa
Pepeni                             Patrunjel
Stafide                             Pastarnac
Tamarinde                       Piper
Mandarine                       Cartofi dulci
Nuca de cocos proaspata  Dovleac, dovlecei
                                      Ridichi,Varza, Spanac
                                       Germeni, Boabe soia

Produse lactate alcaline       Alune alcaline
Lapte acidophilus                       Migdale
Zer, lapte batut                           Castane (coapte, prajite)
Iaurt
Lapte (integral -vaca, capra)

Produse animale alcaline             Cereale alcaline
        
Sange, faina de oase                     Hrisca
Lichid din carnea de vaca              Mei

Diverse alcaline
Agar
Inlocuitori de cafea
Miere
Kelp
Ceai (din plante, verde-chinezesc,
din ghimbir, de ginseng, din ciuperca Kombucha)
Galbenus de ou
Lucerna
Ghimbir
Ulei de masline
Polen
Exercitii energetice interne
Relaxare
Odihna, somn
Baie de soare
Muzica relaxanta
Meditatie
Respiratie profunda, aer curat
Ris, bucurie – emotii pozitive, in general
              „HRANA“  ACIDA

Fructe acide      Vegetale acide
Fructe conservate        Fasole uscata
Fructe in cutii                Varza de Bruxelles
de conserve cu zahar   Linte
Merisor                           Rubarba, revent
Fructe uscate, glazurate
Masline sarate, murate
Prune, prune uscate
Mure
Visine
Capsuni
                                                            
Produse lactate acide       Alune acide 
Unt                                 Toate cu exceptia celor alcaline
Branza de orice fel       Nuca de cocos praf
Cascaval
Frisca
Creme
Margarina
Lapte (fiert, la cutie, etc)
Produse animale acide    Cereale acide
Toate tipurile de carne,   Toate cerealele si produsele
gatite in orice fel               din cereale, cu exceptia
Peste, scoici                     hrisca si mei
Gelatina
Diverse acide
Bauturi alcoolice
Cacao
Cafea
Ceaiuri indiene
Condimente (toate)
Medicamente
Albus de ou
Arome
Maioneza
Tutun
Tapioca
Otet de vin
Ciocolata, dulciuri
Gemuri, jeleuri, marmelada
Muraturi
Grasimi
Bauturi carbogazoase, Cola
Alimente prajite, conservate, fierte (mancare gatita)
Zahar si indulcitori artificiali
        
                  
Deshidratare
Suprasolicitare
Lipsa de exercitiu fizic sau exercitiu in exces
Zgomot
Lipsa de somn si oxigen, poluare

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

The Truth About Hair And Why Indians Keep Their Hair Long