Ceapa si usturoiul in combaterea bolilor

Sursa
Am să vă prezint un material pe care l-am preluat acum ceva vreme, îmi cer scuze că nu mai ştiu cine este autorul, dar mi s-a părut destul de interesant pentru a-l face cunoscut mai departe :
"Acum câteva zile m-am trezit la 3 dimineaţa cu un copil cu febra şi năsuc mucios, rugându-mă să-i iau temperatura şi să-i dau "michimente", că a răcit...După ce i-am dat linguriţa de siropel panadol, am luat o ceapă, am tăiat-o şi am aşezat-o într-un bol, exact langă perna copilei... 5 ore mai târziu, la ora 8 când ne-am trezit, nu mai avea febră , doar năsuc un pic mucios, iar ceapa arăta îngrozitor - galben-verzui şi mirosea de ziceai că a putrezit demult. Ce e scris mai jos nu e poveste, sunt întâmplări reale.
Din studiile efectuate asupra proprietăţilor şi efectelor Cepei si Usturoiului, se pare că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a "absorbi" viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt "activate", adică în momentul în care intră în contact cu aerul. Astfel, în trecut, în tradiţia românească, Ceapa şi Usturoiul se "desfăceau" la masă şi se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lăsa "pe mai târziu". Şi de ce se făcea aşa?... În momentul în care Ceapa şi Usturoiul sunt "activate" (intră în contact cu aerul), ele încep să "absoarbă" din mediul înconjurător viruşii şi bacteriile.
Când se mănâncă direct, pe loc, ea intră direct în organism. Astfel, procesul de absorbţie al viruşilor şi bacteriilor se produce doar în interiorul organismului, preluând de acolo viruşi şi bacterii.
În cazul în care Ceapa şi Usturoiul nu se consumă "pe loc", în contact cu aerul ele încep "absorbirea" de viruşi şi bacterii din mediul înconjurător (pâna la momentul în care le mâncăm), pe care noi apoi le introducem în organismul nostru gata "împănate".
Astfel, putem alege:
- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage viruşii şi bacteriile din atmosferă, pe care apoi să le introducem în organism, sau
- folosim Ceapa sau Usturoiul să absoarbă doar viruşii si bacteriile din organism?...
De noi depinde...
CEAPA
În 1919, când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta să combată gripa. Mulţi dintre fermieri şi familiile lor o contractaseră şi mulţi chiar muriseră. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toţi membrii familiei erau sănătoşi. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalţi, soţia lui a spus că a pus o ceapă curăţată într-un vas în fiecare cameră a casei (şi probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut şi a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei în ceapă. În mod evident aceasta a absorbit virusul, păstrând familia sănătoasă.
Apoi, am auzit această povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum mulţi ani, angajaţii ei se îmbolnăveau de gripă, ca de altfel mulţi dintre clienţi. În următorul an, ea a pus cepe în boluri peste tot în salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai îmbolnăvit. Treaba funcţionează ! (şi nu, nu fac afaceri cu ceapă)...
Morala povestii este : cumpăraţi câteva cepe şi puneţi-le în boluri în fiecare cameră din casă. Dacă lucraţi la birou, puneţi unul sub birou sau undeva pe un raft. Încercaţi şi veţi vedea. Noi am făcut asta anul trecut şi nimeni din casă nu s-a îmbolnăvit de gripă. Dacă vă ajută pe voi şi pe cei dragi să nu vă îmbolnăviţi, cu atât mai bine. Dacă totuşi faceţi gripă, va fi o formă uşoară. Oricum... ce aveţi de pierdut? Doar câteva cepe !!!
Acum... mai exista şi un PS la această poveste, trimis de o prietenă din Oregon care de obicei îmi trimite contribuţii la articolele pe tema sănătăţii. Ea mi-a povestit următoarea experienţă despre ceapă : "Eu nu ştiam despre povestea cu fermierul... dar ştiu că eu personal am făcut pneumonie şi am fost foarte bolnavă. Am citit un articol care spunea să tai o ceapă la ambele capete, să pui unul din capete într-o furculiţă şi să pui capătul înfipt în furculiţă într-un borcan gol... iar apoi să pui borcanul lângă patul pacientului peste noapte. Se spunea că ceapa se înnegreşte peste noapte din cauza germenilor... şi chiar aşa s-a întâmplat. Dimineaţa, ceapa era un dezastru, dar eu deja mă simţeam mai bine. Altceva ce am citit într-un articol, a fost că atât ceapa, cât şi usturoiul, distribuite prin camere, au salvat pe mulţi de la ciuma neagră. Ele au multe proprietaţi antibacteriale şi antiseptice."
Si acum încă o notă :
- CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRĂVITOARE.
Am folosit o ceapă care fusese lăsată în frigider. Uneori nu folosesc o ceapă întreagă odată, ci păstrez cealaltă jumătate pentru mai târziu. După ce am citit această informaţie mi-am schimbat părerea... şi pe viitor voi cumpăra cepe mai mici. Am avut privilegiul să vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare şi este deţinută de 11 fraţi şi surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo. A venit vorba despre intoxicaţii alimentare şi am dorit să le împărtăsesc ceea ce am aflat de la un chimist. Tipul care ne-a condus în turul fabricii se numea Ed şi era unul dintre fraţi. Ed este un expert în chimie şi este implicat în dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului şi pt McDonald's. Deci reţineţi că Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei, cineva a întrebat dacă chiar trebuie să ne facem griji cu privire la maioneză. Oamenii întotdeauna sunt îngrijoraţi că maioneza se va strica. Răspunsul lui Ed vă va surprinde. El a spus că toată maioneza produsă comercial este sigură. "Nici măcar nu trebuie pusă la frigider. Nu face nici un rău să fie pusă, dar nu e neapărat necesar". El a explicat ca PH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravieţui în mediul înconjurător. El a vorbit despre picnicul esenţial, cu bolul de salată de cartofi pe masă şi cum toată lumea dă vina pe maioneză când cuiva îi este rău. Ed spune că atunci când este raportată intoxicaţia alimentară, primul lucru pe care îl cercetează autorităţile este când a mâncat bolnavul ultima oară CEAPĂ şi de unde au venit aceste cepe (poate din salata de cartofi ?) Ed spune că nu maioneza (atât timp cât nu e făcută în casă) este cea care se strică la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar dacă nu ceapa, atunci CARTOFII. El a explicat că ceapa este o mare piaţă de desfacere pentru bacterii, în special ceapa negătita. Nu ar trebui niciodată să păstrezi o bucată de ceapă tăiată. Nu este sigură nici dacă o pui într-o pungă etanşă şi o bagi la frigider. Se contaminează deja suficient doar prin faptul că e tăiată şi stă la aer puţină vreme, şi poate deveni periculoasă pentru cine o ingerează (aşa că, atenţie sporită la ceapa care vă este pusă în hotdog, sau shaorma !)
Ed spune că dacă iei partea de ceapă lăsată şi o găteşti nebuneşte s-ar putea să fii în regulă... dar dacă tai ceapa lăsată ca să o pui în sandwich, îţi cauti problemele cu lumânarea. Atât ceapa cât şi cartofii fierţi dintr-o salată de cartofi vor atrage şi favoriza înmulţirea bacteriilor mult mai repede decât orice maioneză preparată comercial.
Deci, cum sună asta ca noutate? Luaţi-o cum vreţi. Eu (autorul), am de gând să fiu foarte atent la ceapă de acum încolo. Din mai multe motive acord credibilitate unui chimist şi unei companii care produce milioane de tone de maioneză pe an.
De asemenea, CÂINII NU TREBUIE SA MĂNÂNCE NICIODATĂ CEAPĂ. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitaţi că este periculos să tai o ceapă şi s-o foloseşti pentru gătit a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte şi creează bacterii toxice care pot provoca infecţii la stomac din cauza excesului de secreţie de bilă şi chiar intoxicaţii alimentare.
Şi încă un lucru foarte important : nu achiziţionaţi ceapă sau usturoi la care le-au fost retezate "mustăţile''- rădăcinile , cu o porţiune din bulb .
Acolo , este deja portiţa deschisă ..."

Iat
ă acum si puterea usturoiului :Usturoi şi lămâie - Licoarea care te ţine în putere

În vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care şi-a luat apoi numele de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborată o reţetă miraculoasă, după care s-a preparat o băutură numită Antica.
Oamenii de rând îi spuneau humus, adică pămant, sol. De fapt, licoarea apăruse mai demult, în vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menită să îi menţină mereu în putere pe sclavii ce construiau măreţele piramide. Băutura aceasta curăţă bine vasele de sânge şi asigură o viaţă îndelungată. Licoarea a fost preparată de preoţii egipteni, care cunoşteau tainele organismului, plantele - sălbatice şi cultivate - şi toate virtuţile acestora.
Preoţii foloseau şi ei, la rândul lor, aceasta băutură pe care o preparaseră, dar în doze mai mici, deoarece ei munceau mai puţin decât sclavii de la piramide şi, totodată, nu stăteau tot timpul în soarele arzător al deşertului.
BĂUTURA CU USTUROI ŞI LĂMÂIE
Licoarea egipteană, care avea rolul de a menţine şi regla echilibrul vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele două componente: An - usturoi şi Tica - lămâie. Cele două componente asigură toată gama de efecte miraculoase ale acestei băuturi.
Vitamina A sporeşte densitatea şi elasticitatea pielii, protejează limfa şi împiedică transpiraţia în exces. Usturoiul, care este bogat în vitamina A, mai conţine siliciu, iar acesta are un rol important în reînnoirea măduvei osoase şi hematopoezei (fabricarea de globule roşii tinere). Tot în usturoi se găseşte un element foarte rar, dar extrem de necesar - germaniul. Acesta favorizează, printre altele formarea ţesutului muscular.
Prepararea miraculosului remediu :
Se folosesc patru lămâi măricele, bine coapte, cu coaja subţire şi trei căpăţâni de usturoi. Lămâile se spală şi se şterg, apoi se stoarce zeama într-un vas de sticlă, foarte curat (borcan). Coaja şi pulpa rămase se dau prin maşina de tocat şi se pun într-un alt vas (borcan). Căpăţânile de usturoi se curăţă, iar căţeii se zdrobesc (ca pentru mujdei).
Zeama lămâilor, cojile şi pulpa (date prin maşină) şi mujdeiul de usturoi se pun toate într-o oală emailată; după ce s-au amestecat bine se toarnă în oală doi litri apă fiartă şi răcită. Oala se leagă cu o bucată de tifon pus în două şi se pune în frigider, pentru 72 de ore. Nu trebuie să ne temem că frigiderul va prinde miros de usturoi - lămâia îl va face să dispară.
După cele trei zile (72 de ore), conţinutul din vasul emailat se strecoară prin patru straturi de tifon, se pune în două sticle de câte un litru şi se închid sticlele etanş. Licoarea se va păstra la frigider.
Administrarea acestui leac se va face timp de cinci zile, de câte patru ori pe zi cate 50 ml, cu 30 minute înainte de masă. Apoi se face pauză timp de zece zile, după care procedura se repetă. Cura durează cinci luni, după care se face pauză timp de două luni.
Prin folosirea acestei licori se previne orice răceală, organismul are la dispoziţie un excelent tonic (îndeosebi primăvara). Se recomandă să fie folosit chiar şi de către persoane perfect sănătoase.
Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este capabil să vindece aproape toate afecţiunile tractului gastro-intestinal şi disfuncţiile hepato-biliare (mai puţin calculoza biliara şi afecţiunile de vezică biliară). Preparatul curăţă rinichii, dezinfectează căile urinare, vindecă stenocardia, restabileşte inima după infarctul de miocard, grăbeşte resorbţia cicatricelor postoperatorii.
Dacă se fricţionează cu acest decoct rădăcina părului şi se pun chiar comprese, dispar senzaţiile de mâncărime şi mătreaţă. În cazul mirosului neplăcut al gurii, se clăteşte gura cu decoct şi se şi înghit, 1-2 guri. Preparatul curăţă intestinul subţire, înlătură avitaminozele şi constipaţiile. De asemenea, este un remediu în scorbut şi în tuberculoze.
Deci, ceapă în meniul zilnic. Şi usturoi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

The Truth About Hair And Why Indians Keep Their Hair Long