Sfaturi simple pentru o buna detoxifiere

Sursa

Ai nevoie de o detoxifiere?
Trupurile noastre se detoxifica natural zi de zi, ca parte a unui proces normal al organismului. Detoxifierea este una dintre cele mai de bază functii ale organismului de eliminare şi neutralizare a toxinelor prin colon, ficat, rinichi, plămâni, piele şi limfa. Din păcate, în zilele noastre, cu poluarea din aer, apă şi alimente, trupurile noastre reusesc cu greu să ţină pasul. Dieta noastra plina de chimicale cu alimente prea mult procesate, uleiuri şi grăsimi vegetale, alimente neecologice, cofeina si alcool, toate acestea schimbă radical ecosistemul nostru intern.

Trupul şi organele care au fost odata capabile sa curete substanţele nedorite, sunt acum complet supra-încărcate, până la punctul în care materialele toxice rămân în interiorul tesuturilor noastre. Corpurile noastre încearcă să ne protejeze de substanţe periculoase, prin fixare si înconjurare cu mucus şi grăsime, astfel încât acesta nu va provoca un dezechilibru sau va declansa un raspuns imun (unii oameni poarta până la 15 kilograme de mucoasa).

Detoxifierea prin procesele de purificare speciale este cel mai bun mod de a ajuta organismul sa se autopurifice. Este deosebit de important pentru bolile imune cum ar fi cancerul, artrita, diabetul si oboseala cronica. Cu toate acestea, chiar daca dieta este buna, o purificare de primăvară poate revitaliza şi scăpa organismul de bacterii daunatoare, virusuri si paraziti. Iată câteva sfaturi simple de detoxifiere pentru a începe ...

1. Bea mai multa apa
Prea des interpretam gresit setea cu foamea. Semnalul nostru de sete ne poate determina să mancam deoarece l-am confundat cu dureri de foame. De aceea beti inati apă şi asiguraţi-vă că sunteţi bine hidratat inainte de a manca orice manacare pe tot parcursul zilei. Micul dejun, prânzul şi cina inclusiv.

În cazul în care este posibil, asiguraţi-vă ca beti apă cu cel puţin 30 de minute inainte de a manca, acest lucru va permite apei să pătrundă în mod corespunzător in celulele corpului si hidrateaza mucoasa stomacului pregătind-o pentru o digestie buna. Puteti adăuga suc de lămâie sau oţet de cidru de mere in apa sau o puteti inverzi cu pulbere de iarba de orz, iarba de grau, Spirulina sau Chlorella.

2. Consuma un suc verde pe zi
Sucurile verzi sunt datatoare de viata atunci cand clorofila plantelor verzi ajunge in sange. Asa cum spune Jason Vale: "Sucurile proaspete reprezinta noul fast-food, un express de 15 minute de nutrienţi pentru sănătate".
Reţete simple de suc de verde:
- Telina, lamaie si pere (sau mere)
- Telina, castraveti, lamaie (lasa pielea) si pere (sau mere)
- Telina, castraveti, varza, lamaie si pere (sau mere)
- Telina, castraveti, lamaie, patrunjel si pere (sau mere)

De asemenea, puteti să amestecati tot soiul de pulberi verzi pe care le aveti prin casa în aceste sucuri verzi pentru a le inverzi si mai mult! Încercaţi cu iarba de orz, iarba de grau, spirulina sau Chlorella.

3. Adauga mai mult pătrunjel si coriandru in mancare
Pătrunjelul şi coriandrul sunt plante verzi naturale foarte puternice ce ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Adaugati aceste plante uimitoare la sucuri, salate, supe şi mâncăruri.

Reteta de pesto pentru eliminarea metalelor grele:
3 catei de usturoi
1/3 cana nuci de Brazilia (sursă de seleniu) sau nuci de macadamia
1/3 cana seminţe de floarea-soarelui (sursa de cisteina)
1/3 cana seminte de dovleac (sursa de zinc, magneziu)
1 cană de coriandru proaspat
1 cană de patrunjel
2/3 cană ulei de măsline presat la rece
4 linguri de suc de lamaie (sursa de vitamina C)
Praf mare de sare de mare sau/şi fulgi de dulse pentru gust

Inmuiati semintele si nucile peste noapte in apa, pentru a elibera enzime inhibate. Tocati patrunjelul, coriandrul şi uleiul de măsline într-un robot de bucatarie. Adaugati usturoi, nuci, seminţe şi sare şi sucul de lămâie, se amestecă până când devine o pastă. Păstrati în borcan de sticlă de culoare închisă, dacă este posibil. Se poate tine la frigider. Pofta buna!

4. Respira abdominal
Respiraţia profundă, în care vă umpleti stomacul şi diafragma se extinde în jos, este unul dintre cele mai puternice exercitii pe care le puteti face pentru a activa sistemul limfatic ce ajută la detoxifierea organismului. Gândiţi-vă la sistemul limfatic ca la propriul sistem personal de eliminare a gunoiului. Exersaţi 10 respiraţii adânci, lente timp de 4 secunde pentru inspir, 8 secunde pe plin şi 8 de secunde pentru expir. Puteţi face aceste respiratii oricand.

Potrivit "Tao, arta de a respira", până la 70% din produsele reziduale ale corpului nostru sunt eliminate prin plamani si restul prin urină, fecale şi piele. În cazul în care eficienţa plamanilor este redusă din cauza respiraţiei superficiale, mai putin oxigen este disponibil pentru celule, ceea ce încetineşte fluxul de sange care transporta deşeuri de la rinichi şi plămâni. Sistemul nostru limfatic care lupta impotriva invadatorilor virali şi bacterieni este slăbit, iar procesul digestiv este mai lent.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho