Respirația și hrana

Sursa

1. Respirația

Temelia circulației este un sistem sanguin sănătos, sistemul caretransportă oxigenul și substanțele hrănitoare spre toate celulele corpuluivostru. Respirația este butonul care apasă funcționarea acestui sistem. Felulîn care vă oxigenați corpul în întregime stimulează procesul electric alfiecărei celule. Dar respirația nu controlează numai oxigenarea celulelor, ciși circulația lichidului limfatic, care conține globulele albe, cu rol de protecțiea organismului.

Sistemul limfatic este sistemul de canalizare al corpului. Fiecarecelulă din organism este înconjurată de limfă. Aveți în organism de 4 ori maimultă limfă decât sânge. Iată cum funcționează sistemul limfatic: sângele estepompat din inimă, prin artere, către capilarele subțiri și permeabile, de undeeste apoi difuzat în acest fluid din jurul celulelor, numit limfă. Celulele,care știu exact de ce au nevoie, iau oxigenul și excretă toxinele, o parte dinacestea trecând înapoi în capilare. Celulele moarte, proteinele din sânge,precum și alte substanțe toxice trebuie să fie îndepărtate de sistemullimfatic. Iar sistemul limfatic este pus în funcțiune prin respirația profundă.

Celulele corpului depind de sistemul limfatic, acesta fiind singuracale de evacuare a cantităților mari de material toxic și lichid în exces, carerestrâng cantitatea de oxigen. Lichidul trece prin nodulii limfatici,locul în care sunt neutralizate și distruse celulele moarte și alte substanțetoxice, cu excepția proteinelor din sânge. Ce importanță are sistemul limfatic?Daca el ar fi închis timp de 24 de ore, ați fi morți, ca urmare a blocăriiproteinelor din sânge și a lichidului în exces din jurul celulelor.

Sistemul sanguin are o pompă, care este inima, dar sistemul limfatic nuare așa ceva. Singurul mod în care sistemul limfatic este pus în mișcare, esterespirația și mișcarea musculară. Așadar, dacă vreți să aveți un sistemcirculator sănătos, cu o limfă eficientă și un sistem imunitar eficient,trebuie să respirați adânc și sa faceți mișcări care să le stimuleze. Uitați-văcu atenție la orice program de sănătate. Trebuie să vă învețe mai întâi cum săvă purificați organismul printr-o respirație eficientă. Dr. Jack Shields, un apreciatlimfolog, a făcut un studiu asupra sistemului imunitar, introducând camerevideo în corpul subiecților, ca să vadă ce stimulează sistemul limfatic. Ceamai eficientă cale s-a dovedit a fi respirația diafragmatică adâncă. Ea creeazăun fel de vacuum, care absoarbe limfa prin circuitul sanguin și mărește vitezacu care corpul elimină toxinele. De fapt, prin respirație profundă și exercițiufizic, acest proces este de 15 ori mai rapid. Acesta este și motivulpentru care sisteme de sănătate precum yoga se concentrează atât de atent asuprarespirației sănătoase. Nu există ceva mai bun pentru curățarea corpului. Problemaeste că cei mai mulți oameni nu știu să respire. Tony Robbins recomandă următoareaformulă de respirație: un timp inspirați, 4 timpi țineți aerul și doitimpi expirați. De ce trebuie să expirați de două ori mai mult decât inspirați?Pentru că, în timpul expirației, eliminați toxinele prin sistemul limfatic. Dece trebuie să țineți aerul de 4 ori mai mult? Pentru că așa puteți să vă oxigenațisângele și să vă activați sistemul limfatic. Cealaltă componentă esențială aprocesului de respirație sănătoasă e gimnastica aerobică zilnică sau înotul.

2. Hrana
Al doilea secret este să mâncați alimente cu un conținut ridicat de apă.Nu sunt decât de 3 feluri pe planeta noastră: fructe, legume și semințe încolțite.Acestea vă vor furniza din abundență apă, substanța care curăță și care estedătătoare de viață. Atunci când cineva se hrănește cu alimente cu conținut scăzutde apă, funcționarea nesănătoasa a organismului e garantată. După cum afirmămedicul Alexander Bryce în cartea sa TheLaws of Life and Health (Legile vieții și sănătății): Atunci când în organismintră prea puțin lichid, sângele păstrează o greutate specifică mare, iarsubstanțele toxice provenite din regenerarea celulelor și țesuturilor suntincomplet eliminate. Astfel, organismul este intoxicat cu propriile excreții,iar principala cauză este cantitatea insuficientă de lichid, care nu a reușitsă scoată în formă de soluție reziduurile provenite de la celule. Dieta ar trebuisă vă ajute organismul în procesul de curățire și nu să vi-l împovăreze cu ohrană nedigerabilă. Acumularea reziduurilor în organism favorizează aparițiabolilor.

Al treilea secret al unui trai sănătos este principiul combinăriieficiente a alimentelor. Unele alimente nu pot fi mâncate împreună cu altele.Fiecare tip de hrană are nevoie de un anumit tip de suc gastric și nu toatesucurile gastrice sunt compatibile. De exemplu, mâncați carne în combinație cucartofi? Dar brânză cu pâine, lapte cu cereale sau pește cu orez? Ce-ați zicedacă ați auzi că aceste combinații sunt distructive pentru sistemul vostru internși vă vlăguiesc de energie?

Alimentele care conțin amidon (orez, pâine, cartofi și altele) aunevoie de un mediu digestiv alcalin/bazic care este furnizat inițial în gură deo enzimă - ptialina.

Alimentele care conțin proteine (carne, lactate, alune, semințe și altelede acest fel) au nevoie de un mediu acid pentru digerare - acidul clorhidric șipepsina.

Exista un principiu în chimie, care spune că două medii cu efectcontrar (acizi și baze) nu pot acționa în același timp. Se neutralizează unulpe celalalt. Dacă mâncați o proteină împreună cu un amidon, digestia este îngreunatăsau chiar complet blocată. Hrana nedigerată este un mediu fertil pentru bacteriilecare o fermentează și o descompun, dând naștere astfel la tulburări digestiveși gaze.

Combinațiile de alimente incompatibile vă secătuiesc de energie și oricefenomen care provoacă pierdere de energie este potențial generator de boală. Atuncicând alimentele sunt combinate necorespunzător în tractul digestiv, timpulnecesar digestiei este de 8-14 ore, câteodată chiar mai mult. Când alimentelesunt combinate corect, organismul este capabil să-și facă datoria în 3-4 ore,astfel încât nu trebuie să vă risipiți energia pe digestie.

Alt secret al programului de viață sănătoasă este principiul consumuluiefectiv de fructe. Fructele constituie hrana perfectă. Pentru digerarea lor, enevoie de foarte puțină energie, oferind în schimb răsplata cea mai mare.

Singura hrană de care are nevoie creierul este glucoza. Fructele conținîn primul rând din fructoză (care se transformă ușor în glucoză) și cel maiadesea, 90-95% apă. Asta înseamnă că putem curăța și hrăni în același timp.Singura problemă cu fructele este că cei mai mulți nu știu cum să le consume,pentru ca organismul să folosească eficient substanțele lor hrănitoare. Întotdeaunatrebuie să mâncați fructele pe stomacul gol. De ce? Pentru că fructele nu suntdigerate în stomac, ci în intestinul subțire. Ele trec prin stomac în câtevaminute și ajung în intestine unde își eliberează zaharurile. Dacă în stomac seafla deja carne, cartofi ori amidon, fructele rămân prinse acolo ca într-o capcanăși încep să fermenteze. E bine să vă obișnuiți să mâncați fructe și sub formăde suc proaspăt stors.

O mare greșeală a vieții nesănătoase este mitul proteinei. Cunoaștețivorba: dacă spui o minciună destul de mare un timp îndelungat, mai devreme saumai târziu, toți oamenii vor ajunge să te creadă. Bine ați venit în lumea minunatăa proteinelor! Niciodată nu s-a spus o minciună mai mare decât aceea că ființeleumane au nevoie de o dietă bogată în proteine ca să-și păstreze o sănătate optimă.

Oamenii cred că au nevoie de proteine ca să-și mărească rezistența, sauca să-și întărească oasele. Excesul de proteine are exact efectul opus în acestecazuri. Haideți să găsim un model optim pentru cantitatea de proteine de care aveținevoie cu adevărat. Când credeți ca au oamenii mai multă nevoie de proteine? Atuncicând sunt prunci. Natura Mamă le oferă o hrană - laptele matern - care furnizeazăsugarului tot ce are nevoie. Cam ce procent din laptele matern credeți că estereprezentat de proteine? 50%, 25%, 10%? Prea mult, în toate cazurile. Laptelematern conține 2,38% proteine la naștere și se reduce la 1,51% în decurs de 6luni. Asta-i tot!

De unde atunci ideea că ființele umane au nevoie de cantități masive deproteine? Care este cel mai eficient plan de marketing din lume? Acela princare-i faci pe oameni să creadă că vor muri dacă nu-ți vor cumpăra produsul. Același lucru s-a întâmplat și cu proteinele.

Ce folosește organismul vostru pentru a obține energie? Mai întâi,fructoza din fructe, legume și muguri germinați. Apoi amidonul. Apoi grăsimile.Ultimul lucru de care are nevoie pentru a produce energie este proteina. Cam atâtdespre acest mit. Excesul de proteină aduce în organism exces de azot, careprovoacă oboseală. Cei care se antrenează umflându-și corpul cu proteine nusunt recunoscuți pentru calitățile lor de maratoniști. Sunt prea obosiți. Șiîncă ceva: osteoporoza e strâns legată de consumul exagerat de proteine. Oasele cele mai zdravene de pe planetă le au vegetarienii.

V-aș putea oferi 100 de argumente împotriva consumării cărnii ca sursăde proteine, pentru că este lucrul cel mai rău pe care îl puteți face. Deexemplu, unul din subprodusele metabolismului proteinelor este amoniacul. Carneaconține concentrații mari de acid uric. Acidul uric este unul din produselereziduale sau excretorii rezultate din funcționarea celulelor vii. Rinichiiextrag acid uric din circuitul sanguin și îl trimit mai departe în vezicaurinară, pentru a fi eliminat împreună cu ureea, sub formă de urina. Dacaacidul uric nu este eliminat din sânge imediat și în totalitate, se depune în țesuturileorganismului ducând, în timp, la apariția gutei și calculilor biliari,nemaivorbind de suferința pe care o provoacă rinichilor.

La bolnavii de leucemie, se constată de obicei concentrații mari deacid uric în sânge. O bucată potrivită de carne conține 1 gram de acid uric.Organismul vostru poate elimina 0,5 grame de acid uric pe zi. În plus, știți ceanume dă gust cărnii? Acidul uric de la animalul mort, și din care mâncați.Daca vă îndoiți de acest lucru, încercați să mâncați carne tăiată cușer, înaintesă fie condimentată. Pe măsură ce se scurge sângele, se elimină și acidul uric.Carnea fără acid uric n-are niciun gust. Cu așa ceva va încărcați organismul?Cu acidul care în mod normal este eliminat în urina unui animal? Mai mult,carnea conține din plin bacterii de putrefacție. Dacă vă întrebați cumva cesunt acestea, ele sunt bacterii de colon. După cum explică dr. Jay MiltonHoffman în cartea sa, Veriga lipsă dincurriculum medical - chimia alimentară în relația ei cu chimia organismului,când animalul e viu, procesul osmotic din colon împiedică bacteriile de putrefacțiesă pătrundă în organismul lui. Când animalul moare, procesul osmotic dispare șibacteriile de putrefacție migrează prin pereții colonului, în carne. Acestea suntcele care înmoaie carnea. Știți că se lasă carnea la fezandat, nu-i așa? Ceeace o fezandează sau o înmoaie sunt bacteriile de putrefacție. Iată ce spun alțiexperți: Bacteriile din carne sunt identice cu cele din bălegar și sunt mai numeroaseîn anumite tipuri de carne decât în bălegarul proaspăt. Toate tipurile de carnese infectează cu bacterii din bălegar în timpul tăierii și numărul lor creștecu cât carnea este păstrată mai multă vreme.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho