Fiintele umane sunt carnivore sau erbivore?
Sursa
Sunt fiintele umane mai asemanatoare din punct de vedere anatomic cu carnivorele sau cu erbivorele? Sa aflam:
- Lungimea tractului intestinal – tractul intestinal al animalele carnivore este de 3-6 ori mai lung, decat lungimea corpului lor, in timp ce animalele erbivore au tractul intestinal de 10-12 ori mai lung, decat lungimea corpului. Fiintele umane au acelasi tract, ca cel al animalelor ierbivore.
- Aciditatea stomacala – aciditatea stomacala a carnivorelor este de 20 de ori mai mare, decat cea a ierbivorelor. Aciditatea stomacala a oamenilor este asemanatoare cu cea a ierbivorelor.
- Saliva – saliva carnivorelor este acida. Saliva ierbivorelor este alcalina, ceea ce ajuta sa pre-digere plantele. Saliva umana este alcalina.
- Forma intestinelor – intestinele carnivorelor sunt netede, in forma de teava, astfel incat carnea sa treaca mai repede – nu au umflaturi sau buzunare. Intestinele ierbivorelor sunt denivelate si asemanatoare cu o husa cu o multime de buzunare. Astfel alimentele vegetale trec lent prin acestea, pentru a absorbi toate substantele nutritive optime. Intestinele umane sunt asemanatoare cu cele ale ierbivorelor.
- Fibra – carnivorele nu au nevoie de fibre pentru a le ajuta sa digere alimentele din tractul lor intestinal scurt si neted. Ierbivorele au nevoie de fibre pentru a digera alimentele din intestinele lor intortochiate. Oamenii au aceleasi necesitati ca si ierbivorele.
- Colesterolul – colesterolul nu este o problema pentru sistemul digestiv al carnivorelor. Un animal carnivor, precum o pisica, poate face fata unei diete cu un colesterol ridicat, fara consecinte negative asupra sanatatii. O fiinta umana nu poate. Oamenii nu au deloc nevoie de colesterol in dieta lor, deoarece corpul nostru produce tot ceea ce este necesar. Colesterolul este gasit doar in alimentele de origine animala, niciodata in cele de origine vegetala. O dieta vegetariana este prin definitie fara colesterol.
- Ghiare si dinti – carnivorele au ghiare, dintii din fata extrem de ascutiti, capabil de a supune orice prada, dar nu au molari plati pentru mestecat. Ierbivorele nu au ghiare si dintii din fata ascutiti, dar au molari plati pentru mestecat. Oamenii au aceleasi caracteristici ca si ierbivorele.
Dar nu sunt oamenii potriviti din punct de vedere anatomic sa fie omnivori? – nu ne potrivim cu animalele omnivore, mai mult decat ne potrivim cu animalele carnivore. Omnivorele sunt mult mai asemanatoare cu carnivorele, decat cu ierbivorele.
Dar sunt multe lucrurile pe care le facem ca specie, ce pun in pericol supravietuirea noastra. Mai ales daca toti consideram un comportament potrivit si normal sa ne impuscam reciproc, sa facem lobby pentru grenada de mana sau alte lucruri ce ne distrug oricum.
Asa ca, alimentatia, desi extrem de importanta, nu va schimba foarte mult comportamentul implicit al speciei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu