Suferi de desidratare cronica?

"Durerea cronică a corpului care nu poate fi explicată ca infecție sau rană, ar trebui inițial să fie interpretată ca semnal de deficit cronic de apă în zona în care durerea este localizată. Aceste semnale de durere ar tebui să fie întâi luate în calcul și excluse ca indicatori primari ai deshidratării corpului înainte ca alte proceduri complicate să fie impuse pacientului. " Dr. F. Batmanghelidj

Corpul uman este un mecanism uman bio-electric care necesită zilnic un litru de apă la 50lbs (22.7 kg) greutate corporala. Numai sângele este format în proporție mare din apă. Fluidele limfatice care transportă deșeurile și nutrienții, fiind de 4 ori mai voluminoase decât sângele, sunt făcute din apa pe care o consumăm. Fiecare celulă din care suntem alcătuiți îi datorează viața hidratării adecvate cu apă proaspătă și curată.
Atunci când corpul nu primește o sursă de aprovizionare constantă pe care se poate baza, trebuie să împartă ce are la dispoziție, sacrificând diferite funcții. Sistemele esențiale, precum creierul, sunt prioritizate, altele sunt oprite sau scăzute până când creierul decide că o sursă accesibilă a fost depozitată.
Majoritatea oamenilor de la oraș au devenit cronic deshidratați (în special bătrânii) de când au decis că apa e o bautură prea banală și au ignorat-o în favoarea ceaiului, cafelei, berii, vinului, băuturilor carbogazoase dătătoare de dependență, apă aromată și alte produse pline de chimicale. Acest fenomen cu efect dezastruos pentru corp și pentru sănătatea societății în general, s-a intensificat și mai tare, medicii neștiind identifica numeroasele boli provenite din asta și durerile asociate. Procesul de deshidratatare continuă să cauzeze probleme, în timp ce medicamentele vor înlătura simptomele.

Luați în considerare următoarele afectiuni:
-artrita
-piroziș
-lupus
-astm
-colesterol ridicat
- presiune sanguină mare
- boli cardiace
- cancer
- probleme menstruale
- obezitate
- alergii
- bulimie
- oboseală cronică
- angină
- dureri în zona inferioară a spatelui
- gută
- pietre la rinichi
- probleme ale pielii
- diabet
- probleme legate de ciuperci
- scleroza multiplă
- dureri de cap
- dureri generale
- depresie
- colita
- dispepsie si ulcere peptice
Sunt oare toate aceste stări legate de o stare cronică de deshidratare?

Expertul în materie de apă, recunoscut internațional, Dr. Fereydoon Batmanghelidj, în ultimul său bestseller, "Apă și sare – vindecătorii tăi din interior", susține că problemele de mai sus sunt unele din multele strigăte ale corpului pentru apă, acuzele putând fi mult ameliorate printr-un consum îndelungat de apă. Medicul acesta a ajutat mii de oameni să elimine probleme de durată ușor și ieftin.

El spune: "Raportul conform căruia am tratat cu succes cu apă mai mult de 3000 de pacienți cu simptome și semne clinice de ulcer peptic a fost publicat în Jurnalul Clinic de Gastroenterologie în Iunie 1983. Am ramas după experiența asta cu înțelegerea că oamenii pe care i-am tratat sunt însetați și am descoperit fenomenul că durerea din corp indică sete, chiar dacă starea e clasificată ca o boală." Apa e folosită în corp la digestie, detoxificarea celulelor, inmuierea articulațiilor, păstrarea corpul alcalinizat și o sumedenie de sarcini de curățire.

Numeroase semnale de alarmă provin din inabilitatea organismului să neutralizeze sau să scape de acizi, o problemă comună având în vedere cât de multe pastile antiacid se vând în lume zilnic.

"Beau cafea, ceai, sucuri, bere și o grămadă de alte lichide. Au apă, nu-i așa?"
Asta e o greșeală comună și periculoasă. Multe din băuturile din ziua de azi sunt diuretice în ceea ce privește efectul (elimină apa) deoarece compoziția lor predominant acidă fac ca organismul să cedeze apă și minerale alcalinizante pebntru a elimina reziduurile nocive. Sucurile dietetice în special sunt nocive fiind necesare catități mare de apă să neutralizeze acidul fosforic (2.8 pH). Celulele cu aspect de prună și sănătoase devin "prune uscate" pe măsură ce le e refuzată apa. Bolnavii din spitalele Americii primesc cafeaua, ceaiurile și sucurile, fiind o ignoranță față de efectul dăunător al acestora asupra celulelor corpului.

Munca extraordinară a lui Batmanghelidj ar trebui să fie luată în considerare de comunitatea medicală fixată pe medicamente. Va voi prezenta o serie de procese ale corpului care au nevoie de aport adecvat de apă:
Funcția cerebrală
Creierul compune doar 2 procente din masa intregului corp, dar primește 15-20% din sânge, acesta fiind în mare parte compus din apă. Deshidratarea afectează capacitatea cognitivă în mod drastic și, prin acțiunea histaminei poate crea stări depresive. (multe medicamente anti-depresive sunt anti-histamine).

Oasele
Oasele au nevoie de destul de multă apă. 75% din greutatea părții superioare a corpului este susținută de nucleul apos al celui de-al 5-lea disc lombar, restul de 25% de fibrele musculare din jurul măduvei spinării.

Funcția nervoasă
De-a lungul nervilor există micro-fluxuri care transportă nutrienți și conduc energie de-a lungul microtuburilor spre sinapse pentru a transmite mesaje. Deshidratarea împiedică funcționarea neurologică corectă, rezultând durerea.

Hidroliza
Apa, departe de a fi un solvent inert, este implicată în reacțiile chimice dependente de apă. Lipsa apei rezultă în procese metabolice lipsă sau incomplete, cu implicații evidente în ceea ce privește săntătatea și starea de bine. Proteinele și enzimele de exemplu, nu funcționează la fel de bine în soluții acide cu vâscozitate mai mare (lipicioase) când corpul e deshidratat.

Energie celulară
Pe măsură ce apa este scursă prin membrana celulară, cursul osmotic generează un gradient de voltaj care poate fi folosit în producerea de ATP și GTP. Deshidratarea va afecta funcționarea corectă a celulelor și le poate chiar omorî.

Histamina
Acest neurotransmițător joacă un rol important în activarea proceselor care încurajează aportul de apă când deshidratarea e prezentă. Funcții ale corpului care consumă cantități mari de apă sunt reduse, mai exact tuburile bronhiale sunt îngustate pentru a reduce consumul de apă în plămâni, peristalismul intestinal se amplifică pentru a se stoarce mai multă apă din fecale, etc. Alte semne ale activității histaminei, și anume alergiile, depresia și dureri cronice sunt interpretate de medic ca "boală" și tratată cu antihistamine, calmante de durere (analgezice), etc. Semnalele de sete sunt stinse și deshidratarea continuă.

Dispepsie
În timp, aceasta poate duce la ulcer și chiar la cancer. Dr. Batmanghelidj recomanda ca aceste condiții să fie tratate doar cu apă, fiind unul din semnalele majore de sete ale organismului. Arestat în Iran, țara sa natală de Consiliul Revoluționar în timpul problemelor din anii 1970, Dr. B a fost închis în Teheran la închisoarea Erin, timp în care a tratat cu succes peste 3000 oameni cu dureri dispeptice și simptome asociate, doar cu apă.

Digestia
Are nevoie de un aport suficient de apă. Stomacul se bazează pe mucoasă pentru a se proteja de efectele acidului său clorhidric. O soluție de bicarbonat este produsă de celulele din mucoasă pentru a neutraliza orice acid care încearcă să pătrundă prin mucus. Este nevoie de apă pentru menținerea acestui sistem. Dacă e prea puțină apă, bariera de mucus e ineficientă și acidul va penetra și va duce la dureri. În mod ideal, apa ar trebui consumată cu jumătate de oră înainte de masă, înaintea producției de acid clorhidric de glandele peretelui stomacal.

Ulcerele
Deseori sunt localizate în zona valvei dintre stomac și duoden. Se spune ca este cauzată de bacterii numite helicobacteri. Totuși, mulți oameni au helicobacteri în intestinul subțire și nu toți au ulcere. Nervii producători de histamină sunt localizați aici, monitorizând trecerea masei alimentare parțial digerate acide din stomac în intestin. Histamina are un efect de creștere asupra acestor microorganism, rezultând în multiplicare excesivă a acestora. Un aport adecvat de apă va duce la normalizarea funcțiilor legate de digestie. Tratamentul îndelungat cu apă ar trebui considerat înaintea tratamentelor medicamentoase mai drastice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho