REZONANTA - Fiintele frecventei



„Cel mai mare experiment pe probleme de sănătate umană întreprins vreodată, fără ştiinţa publicului, are la dispoziţie date colectate de la circa 4 miliarde de participanţi. Până în prezent, articolele ştiinţifice rezultate au demonstrat manifestarea unui risc crescut de dezvoltare a tumorilor cerebrale, cancerului ocular, tumorilor glandelor salivare, cancerului testicular, limfomului non-Hodkin şi a leucemiei, în urma utilizării telefoniei mobile. Publicul ar trebui să fie informat în acest sens.”

L. Lloyd Morgan, BSc,
Membru al „Bioelectromagnetics Society and Lead”
Autorul lucrării - “Cellphones and Brain Tumors:
15 Reasons for Concern, Science, Spin and
The Truth Behind Interphone"
Compania independentă de film „Flat Frog”, condusă de producătorul şi regizorul James Russell, a lansat în 2012 acest documentar, foarte profesionist realizat, „Resonance – Beings of Frequency”, premiat, la superlativ, în acelaşi an, de cel mai prestigios festival de film internaţional desfăşurat la Londra, Crystal Palace, având ca subiect una dintre cele mai controversate probleme ale tehnologiei de masă actuale, nocivitatea imersiunii întregii civilizaţii umane într-un ocean de frecvenţe electromagnetice artificiale."
Sintagma din titlu, însă, sugerează inspirat – şi este argumentată convingător în film – că am reuşit să afectăm şi „nevăzutul”, mediul eteric în care toate fiinţele acestei planete s-au dezvoltat şi au prosperat vreme de miliarde de ani, în deplină rezonanţă cu frecvenţele emise de Mama Geea.Chiar şi Nassim Haramein sublinia în superba sa conferinţă, pe care am tradus-o integral, că suntem fiinţe energetice, având la bază nu numai carbonul, acceptat oficial – de fapt, ca fiinţe alcătuite în proporţie de 70% din apă, mai degrabă am putea spune că avem la bază oxigenul şi hidrogenul şi nu carbonul – ci şi dioxidul de siliciu, adică acel cuarţ fără de care întreaga industrie electronică nu ar putea exista şi exact acelaşi cuarţ care se găseşte în cantităţi enorme în scoarţa terestră, fiind, fără îndoială, responsabil de funcţionarea noastră în rezonanţă cu câmpurile electromagnetice terestre.

Cercetările au demonstrat, în timp, că expunerea noastră la aceste frecvenţe este o necesitate vitală, fiindcă, prin intermediul pulsului terestru, „Rezonanţa Schumann” – pe care documentarul o scoate de sub mantia „mitului” promovat insidios de mass media oficială, dovedindu-i validitatea ştiinţifică – care corespunde frecvenţei undelor cerebrale alfa, ne este controlată sănătatea mentală şi fizică, ne sunt sincronizate ritmurile circadiene şi ne este consolidat sistemul imunitar.
Fizicianul Daniel Oberhausen, membru al „Association PRIARTÉM” din Franţa afirma următoarele:

„În prezent, telefonia mobilă dar şi tehnologiile WiFi, WiMAX etc. folosesc radiaţii electromagnetice ale căror frecvenţe se situează în gama de 1 la 10 GHz. Proteinele şi, implicit, ADN-ul, demonstrează absorbirea prin rezonanţă a acestor benzi de frecvenţă, indicând totodată prezenţa unor efecte non-termice care ar putea afecta regnul viu. Ar trebui să fie efectuate cercetări independente pentru a clarifica aceste aspecte. Pe Pământ, zgomotul cosmic de fond, aflat în gama amintită anterior, are o intensitate extrem de redusă şi există motive rezonabile să credem că fiinţele vii sunt adaptate perfect numai acelui mediu.”

SURSA si mai multe informatii si pareri personale despre acest documentar gasiti pe blogul traducatorului acestui documentar:http://antiiluzii.blogspot.com

Cum ne afecteaza radiatiile electromagnetice?
"Undele electromagnetice sau radiația electromagnetică sunt fenomene fizice în general naturale, care constau dintr-un câmp electric și unul magnetic în același spațiu, și care se generează unul pe altul pe măsură ce se propagă.




Cum reusim sa scapam de radiatiile electromagnetice periculoase din casa
V-ati intrebat vreodata despre lumea high-tech in care traim, in care multe lucruri functioneaza fara fir si computerizat? Oare ce mai urmeaza sa apara in urmatorii ani si care sa-l folosim la fel de des cum utilizam mobilul? De exemplu, stiati ca a aparut Full Body Scan, un dispozitiv cu rezonanta magnetica, ce costa doar 795 de dolari, prin care se pot afla toate bolile unei persoane printr-o simpla scanare cu raze X a corpului? Pe de alta parte, cat de sigure sunt radiatiile electromagnetice din mediul inconjurator? Cat de mult rau fac ele celulelor umane? Cat rau produc oare ele? La cate radiatii suntem expusi zilnic, fiind inconjurati de atatea aparate ce produc radiatie electromagnetica?

Nu va aduceti aminte ca, atunci cand erati copii, adultii va spuneau sa nu stati prea aproape de televizor? Motivul era ca televizorul, asemenea calculatorului, emite tot felul de radiatii electromagnetice, inclusiv microunde, unde radio, ultraviolete, raze X, raze infrarosii, campuri electrice si magnetice de frecventa joasa. Dar adevarul este ca cel mai periculos este sa stati in spatele televizorului, pe unde marea majoritate a radiatiilor pot iesi.

Insa, calculatorul sau televizorul nu constituie singura sursa de radiatii electromagnetice din casele si birourile dvs. Conform lui Lucinda Grant, autoarea cartii “Statia de radiatii”, orice tip de radiatii, in mod particular lumina soarelui si razele X, pot duce la aparitia unor activitati mari a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt fragmente de molecule neechilibrate ce apar in corp, prin respiratie normala si procesele digestive. Oamenii de stiinta au descoperit ca un exces al radicalilor liberi in trupul uman poate duce la deteriorarea imunitatii si a celulelor, ceea ce are ca efect imbatranirea, bolile de inima, cancerul, precum si alte boli degenerative.

Unele vitamine si minerale clasificate ca antioxidanti diminueaza activitatea radicalilor liberi şi protejeaza celulele de imbatranire prematura. Printre antioxidanti putem enumera: vitamina C (continuta in patrunjel in catitatea cea mai mare, germeni si vlastari etc), vitamina E (in seminte si nuci) , beta caroten (morcovi) si seleniu.

Exista mai multe cai prin care noi suntem expusi radiatiilor electromagnetice, inclusiv din cordoanele de alimentare ale aparatelor electrocasnice. Lucinda Grant, un expert in domeniu scrie urmatoarele: “Aparatele noastre electrocasnice folosesc pentru alimentare curent alternativ (AC). Dar, trupurile noastre produc curent continuu (DC), ce poate fi masurat in creierul uman. Electroencefalograful (EEG) masoara campul electric; tehnologia dispune de un dispozitiv denumit SQUID (superconducting quantum interference devices), adica dispozitive de superconductori cu interferenta cuantica) ce poate detecta micul camp magnetic al creierului. Campurile magnetice mai puternice si mai inalte ale aparatelor electrocasnice intra in interferenta cu electricitatea mult mai scazuta a corpurilor noastre. Campurile magnetice pot induce campuri electrice slabe in conductori electrici – corpurile noastre fiind conductori. Acest proces, denumit inductie, este unul din modalitatile prin care asemenea campuri pot afecta chimia trupului.”

Energia electrica creeaza electricitate statica si un mediu crescut de incarcare ion-pozitiva, care nu face bine sanatatii umane. Noi trebuie sa echilibram mediul nostru prin adaugarea unei ionizari pozitive, lucru care ne va face sa ne simtim mai bine si sa limitam actiunea ionilor pozitivi. De asemenea, si chimicalele de la copiatoare, echipamente electronice, plastice etc. pot contribui la o sanatate precara a noastra.



Cum ne putem proteja?

Prin mai multe metode, printre care putem aminti:

- Reducerea expunerii fata de sursele electromagnetice neesentiale;

- Folosirea ecranelor de protectie amplasate in fata monitoarelor;

- Exercitii pentru reducerea stresului (tai chi sau aikido);

- Consumul de fructe si vegetale (in special cele care contin antioxidanti);

- Folosirea de electronice si electrocasnice care utilizeaza baterii, intrucat bateriile produc un camp electromagnetic foarte slab. Pentru reincarcarea bateriilor este indicat a se folosi energie solara in loc de energie electrica.

- Intrucat radiatia electromagnetica scade odata cu distanta, va puteti proteja tinandu-va la distanta fata de emitatorii cei mai puternici ai campurilor electromagnetice. Astfel se recomanda ca: becurile fluorescente sa se afle la cel putin 2 metri distanta fata de dvs, frigiderele la cel putin 1,5 metri distanta, televizoarele si calculatoarele la cel putin 1 metru distanta, incalzitoarele electrice la cel putin 1 metru distanta.

- Se recomanda ca atat timp cat nu le folositi, sa scoateti din priza toate dispozitivele electronice si electrocasnice. De exemplu, noaptea puteti deconecta toate aparatele, cu exceptia frigiderului.

- Plasati langa calculator sau televizor anumite dispozitive de protectie impotriva radiatiilor, ca si cristalele sau orgoni (de exemplu ORGONII ALMEEA). ORGONII ALMEEA sunt mai mult decat simple bijuterii, simple amulete sau talismane. Create pe baza descoperilor doctorului Wilhelm Reich si a principiilor orgonice formulate de catre acesta si alti numerosi cercetatori care i-au calcat pe urme, orgonii Almeea contin cipsuri metalice, un fir de cupru curbat sub forma de moneda, un cristal sau mai multe pietricele de cristal de stanca, toate incorporate intr-o cantitate suficienta de rasina sintetica, pentru a forma orgonul perfect. Elementele fieroase inglobate in rasina orgonilor sunt cele care colecteaza vibratiile nocive si radiatiile electromagnetice periculoase. Pentru mai multe detalii si comenzi, vizitati site-ul ORGONI ALMEEA. La fel de bune mai sunt și cristalele naturale pure.

Măsuri de protecţie împotriva radiaţiilor negative: direcţia de dormire nord- sud şi mreaja bk

Radiaţii electromagnetice neionizate – expunere ubicuitara

Cercetatorii Universitatii din Ohio, SUA, au descoperit cum functioneaza enzima responsabila cu repararea tesuturilor afectate de radiatii. Ca sa fie pe intelesul tuturor, cand vorbim de tesuturi afectate de radiatii, vorbim despre arsurile de soare si aceasta descoperire ar putea duce la o crema sau o lotiune de corp capabila nu doar sa atenueze dar sa repare tesutul afectat.

Razele ultraviolete ale soarelui penetreaza pielea si afecteaza structura ADN, ducand la acea roseata a pielii (deoarece corpul incearca sa repare acea zona pompand sange in ea) si la distrugerea ei (atunci cand ne cojim).

Multe plante si chiar si unele animale produc natural o enzima numita fotoliza care este capabila sa repare zonele afectate de radiatii insa omul nu este atat de norocos. Norocul nostru este ca avem capacitatea de a ne adapta si de a crea artificial acele procese care pentru alte vietati sunt naturale.

Cercetatorii au folosit un laser special pentru a fotografia la viteza foarte mare procesul de lucru al fotolizei (vorbim de expuneri de a trilioana parte a unei secunde) pentru a vedea la nivel molecular deplasarile electronilor.

Radiatiile UV lovesc atomii din legaturile ADN, cauzandu-i sa formeze legaturi accidentale cu alti atomi din jurul lor. Aceste legaturi pot cauza erori cand sirurile de ADN se multiplica, cauzand mutatii sau chiar cancer. Enzima reuseste sa contracareze acest efect atacand cu electroni acele legaturi accidentale, spargandu-le si permitand sirurilor ADN sa se formeze normal.

Spectrul electromagnetic

În funcție de frecvența sau lungimea de undă cu care radiația se repetă în timp, respectiv în spațiu, undele electromagnetice se pot manifesta în diverse forme. Spectrul radiațiilor electromagnetice este împărțit după criteriul lungimii de undă în câteva domenii, de la frecvențele joase spre cele înalte :

radiațiile (undele) radio,
microunde,
radiații infraroșii,
radiații luminoase,
radiații ultraviolete,
radiații X (Röntgen),
radiații “γ” (gamma – literă greacă).



Undele radio se folosesc și pentru transmiterea semnalelor de televiziune, pentru comunicații prin satelit și telefonie mobilă, cu frecvențe de la cîțiva kilohertzi pînă la cîțiva gigahertzi (1GHz = 109 Hz). În anumite aplicații speciale însă domeniul de frecvențe poate fi mult extins. Astfel, în comunicațiile cu submarinele se folosesc uneori frecvențe de doar cîțiva hertz, iar în comunicațiile digitale fără fir sau în radioastronomie frecvențele pot fi de ordinul sutelor de gigahertzi. Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, forul care reglementează telecomunicațiile prin unde radio, stabilește prin convenție limita superioară a frecvenței undelor radio la 3.000 GHz.

Pentru transmisii radio și TV se definesc benzile :

Unde lungi: 153 kHz – 279 kHz
Unde medii: 531 kHz – 1.620 kHz
Unde scurte: 2.310 kHz – 25.820 kHz
Unde ultrascurte: 88 MHz – 108 MHz

Televiziune :

Banda I (canalele 2-6): 54 MHz – 88 MHz
Banda III (canalele 7-13): 174 MHz – 216 MHz
Benzile IV și V (canalele 14-69): 470 MHz – 806 MHz
Microundele sunt folosite atât în comunicații cât și în cuptorul cu microunde, care se bazează pe absorbția relativ puternică a radiațiilor de această frecvență în apă și materiile vegetale și animale.

Microundele sunt unde Hertziene a căror lungime este cuprinsă între 1 mm (300 GHz) și 1 m (0,3 GHz). Aplicațiile microundelor prezintă interes în legătură cu propagarea acestora prin liniile de transmisie și prin ghidurile de undă, precum și cu rezonatoarele electromagnetice, care înlocuiesc circuitele rezonante clasice.

Există o varietate de dispozitive și elemente de circuit specifice sistemelor cu microunde: dispozitive pasive (cuploare directive, divizoare de putere, filtre de diverse tipuri) și dispozitive active (tuburi electronice speciale, tranzistoare, diode speciale).

Undele milimetrice se folosesc de exemplu în astronomie și medicină. Undele milimetrice cuprind spectrul undelor acustice (herţiene) cu lungimi de undă cuprinse între 1-10 mm – frecvenţă ultraînaltă (30-300 GHz) şi fac parte din energiile neionizante. Aceste energii de origine solară, cosmică fiind intens absorbite de vaporii de apă şi oxigen molecular (O2, H2O, N2), pătrund în atmosfera terestră într-o cantitate foarte mică, în funcţie de condiţiile atmosferice. Însă spaţiul interplanetar este poluat de multiple surse artificiale care generează acest spectru de unde.

Undele terahertziene au început abia de curând să fie cercetate și folosite în aplicații practice. Undele teraherziene (1 THz = 1012Hz), denumite de asemenea “unde submilimetrice” si “raze T” (“T-rays”, în limba engleză), sunt definite ca undele electromagnetice ce aparţin domeniului de frecvenţă/lungime de undă de la 0.1 THz (3000 µm) la 10 THz (30 µm). Alţi autori se referă la undele terahertziene ca la undele electromagnetice care se întind de la 0.3 THz (1000 µm) la 3 THz (100 µm). Acestea sunt doua dintre cele mai comune definiţii ale domeniului de frecvenţă/lungime de undă ale undelor terahertziene.

Radiaţia eletromagnetică cu frecvenţa ν =1 THz are o lungime de undă λ = 300 µm, un număr de undă σ = 33.3 cm-1, şi o energie fotonică E = 4.14 meV. În consecinţă, fiecare dintre cele două domenii de frecvenţă menţionate mai sus corespund la două domenii de lungime de undă, număr de undă și energie fotonică. Conform acestor definiţii, radiaţia terahertziană aparţine „breşei terahertziene” („terahertz gap”, în limba engleză), care este localizată între domeniile de frecvenţa/lungime de undă ale microundelor și undelor infraroşii din spectrul electromagnetic. Domeniul undelor terahertziene se mai denumeşte astfel întrucât în trecut tehnologia pentru generarea și detectarea undelor terahertziene nu a fost dezvoltată în mod egal cu tehnologiile deja disponibile pentru domeniile de undă şi lungime de undă ale microundelor și undelor infraroşii.

Radiația (lumina) infraroșie este foarte utilă în analize fizico-chimice prin spectroscopie. De asemenea ea se mai utilizează pentru transmiterea de date fără fir dar la distanțe mici, așa cum este cazul la aproape toate telecomenzile pentru televizoare și alte aparate casnice. Lumina vizibilă este cel mai la îndemână exemplu de unde electromagnetice.

Radiația în infraroșu (IR) este o radiație electromagnetică a cărei lungime de undă este mai lungă decât cea a luminii vizibile (400-700 nm), dar mai scurtă decât cea a radiației terahertz (100 μm – 1 mm) și a microundelor (~ 30000 μm).

Radiația (lumina) ultravioletă este responsabilă pentru bronzarea pielii. Razele ultraviolete numite și raze UV sunt radiații electromagnetice cu o lungime de undă mai mică decât radiațiațiile luminii percepute de ochiul omenesc. Razele Röntgen (= radiația X) au o lungime de undă și mai mică. Denumirea de „ultraviolet” provine de la culoarea violet din spectrul luminii albe, care are o lungime de undă învecinată, doar ceva mai mare.



Lumina naturală de la Soare conține printre altele și raze ultraviolete. Expunerea intensă la raze UV, fie naturale, fie artificiale, dăunează corpului omenesc.

Razele X (sau Röntgen) sunt folosite de multă vreme în medicină pentru vizualizarea organelor interne. Radiația (razele) X sau radiația (razele) Röntgen sunt radiații electromagnetice ionizante, cu lungimi de undă mici, cuprinse între 0,1 și 100 Å (ångström).

Ele prezintă următoarele proprietăți:

în vid ele se propagă cu viteza luminii;
impresionează plăcile fotografice;
nu sunt deviate de câmpuri electrice și magnetice;
produc fluorescența unor substanțe (emisie de lumină); Exemple de substanțe fluorescente: silicat de zinc, sulfurǎ de cadmiu, sulfurǎ de zinc, care emit lumina galben-verzuie;
sunt invizibile, adică spre deosebire de lumină, nu impresionează ochiul omului;
pătrund cu ușurință prin unele substanțe opace pentru lumină, de exemplu prin corpul omenesc, lamele metalice cu densitate mică, hârtie, lemn, sticlă ș.a., dar sunt absorbite de metale cu densitatea mare (de exemplu: plumb). Puterea lor de pătrundere depinde de masa atomică și grosimea substanței prin care trec;
ionizeazǎ gazele prin care trec. Numǎrul de ioni produși indică intensitatea radiațiilor. Pe această proprietate se bazeazǎ funcționarea detectoarelor de radiații;
au acțiune fiziologicǎ, distrugând celulele organice, fiind, în general, nocive pentru om. Pe această proprietate se bazeazǎ folosirea lor în tratamentul tumorilor canceroase, pentru distrugerea țesuturilor bolnave.
Razele gamma se produc adesea în reacții nucleare. Radiația sau razele gamma (gamma desemnează litera grecească γ) sunt unde electromagnetice de frecvențe foarte mari produse de interacțiuni între particule subatomice, cum ar fi la dezintegrările radioactive sau la ciocnirea și anihilarea unei perechi electron – pozitron.

La trecerea printr-un mediu mai mult sau mai puțin absorbant, radiațiile γ suferă o atenuare datorită proceselor de împrăștiere și a celor de absorbție conform unor legi fizice. Razele gamma interactionează cu materia prin care trec prin următoarele mecanisme : Efectul fotoelectric, Efectul Compton și Producerea de perechi.

Undele electromagnetice au fost prezise teoretic de „ecuațiile lui Maxwell” și apoi descoperite experimental de Heinrich Hertz. Variația unui câmp electric produce un câmp magnetic variabil, căruia îi transferă în același timp și energia. La rândul ei, energia câmpului magnetic variabil creat, generează un câmp electric care preia această energie. În acest fel energia inițială este transformată alternativ și permanent dintr-o formă (electrică în magnetică și invers) în cealaltă, iar procesul se repetă ducând la propagarea acestui cuplu de câmpuri. Trebuie totuși subliniat că există în procesul menționat și pierderi de energie (amortizări) ce însoțesc fenomenul.

Radiația electromagnetică, indiferent de frecvență, prezintă următoarele proprietăți :

Interferența: reprezintă fenomenul de suprapunere a două sau mai multe unde care se întâlnesc într-un punct din spațiu.

Reflexie: reprezintă fenomen în fizică de întoarcere a undelor electromagnetice.

Refracție: reprezintă schimbarea direcției de propagare a unei unde din cauza schimbării vitezei de propagare, la interfața dintre două medii sau la gradientul local al proprietăților mediului în care se propagă. Cel mai ușor de observat exemplu este în cazul luminii, atunci când aceasta trece dintr-un mediu transparent (aer, apă, sticlă etc.) în altul. Totuși fenomenul se petrece cu toate undele, inclusiv cu cele sonore.

Absorbție: reprezintă captarea radiațiilor.

Difracție: constă în esență, ocolirea de către lumină a obstacolelor când dimensiunile acestora sunt comparabile, ca ordin de mărime, cu lungimea de undă a radiațiilor folosite.

Radiația electromagnetică are o natură duală: pe de-o parte, ea se comportă în anumite procese ca un flux de particule (fotoni), de exemplu la emisie, absorbție, și în general în fenomene cu o extensie temporală și spațială mică. Pe de altă parte, în propagare și alte fenomene extinse pe durate și distanțe mari, radiația electromagnetică are proprietăți de undă.

Cât de periculoase sunt aparatele electrice și electronice din jurul nostru?

Cimpurile electromagnetice (EMF), emise de toate aparatele electrice, electronice si electrocasnice pe care le detinem in casa, ne pot dauna sanatatii.

Daca detineti un Gaussmetru, puteti sa va convingeti singuri ca fiecare aparat emite radiatii electromagnetice de diferite intensitati. Unitatea de masura a densitatii fluxului magnetic este Gauss-ul (Carl Friedrich Gauss, latinizat Carolo Friderico Gauss, (n.30 aprilie 1777, Braunschweig – d. 23 februarie 1855, Göttingen) a fost un matematician, fizician și astronom german celebru pentru lucrările despre integralele multiple, magnetism și sistemul de unități care-i poartă numele).

Se considera ca radiatiile cuprinse intre 0,5 si 2 miliGaussi (mG), nu sint periculoase pentru sanatatea noastra. 0,5 reprezinta de fapt valoarea magnetismului natural al planetei. Tot ce depaseste valoarea de 2 mG devine periculos.

Trebuie avut in vedere faptul ca toate aparatele emit un camp EMF puternic in interiorul lor. Valoarea intensitatii radiatiilor scade semnificativ in raport cu distanta. Din acest motiv unele aparate, care intra in contact cu pielea in momentul functionarii, ne pot afecta direct si puternic (aparate de ras electrice, epilatoare electrice, vibratoare, mobile (în special cele performante), etc) iar altele ne pot afecta mai putin, deoarece functioneaza la distanta de noi (tv, dvd player, etc).

Cum am spus, puteti masura dumneavoastra insiva valorile acestor radiatii EMF. Daca nu aveti posibilitatea sau rabdarea necesara, va expunem aici rezultatele obtinute de alti curiosi.

Sa incepem cu calculatorul, pentru ca tot va aflati in fata lui. Un monitor CRT (tub, clasic) emite un cimp de 2-5 mG la o distanta de 30 cm si < 2 mG la o distanta de 60 cm. Asadar, este bine sa stam la cel putin o jumatate de metru distanta de un asemenea monitor. Un monitor LCD emite un cimp de sub 2 mG atit la 30 cm cit si la 60 cm.



Alte valori mai pe scurt:

- Ventilatorul de racire al procesorului = 6 mG la distanta de 5 cm.

- Procesorul = > 70 mG când lucrează și e solicitat.

- Boxa audio cu butonul de alimentare emite un cimp de 2 – 3 mG la 30 cm, cu butonul pe OFF si 4 – 5 mG cu butonul pe ON, la aceeasi distanta.

- Mouse-ul, < 2 mG la contact (adica la atingere, avind in vedere ca sintem mai tot timpul in contact cu el)

- LCD laptop = < 2 mG, la 60cm

- Sub laptop = < 2 mG, in general, dar in zona procesorului = > 70 mG, cind acesta lucreaza sau cind functioneaza ventilatorul. Asadar, nu este prea indicat sa tinem laptopul in poala timp indelungat.

Alte aparate

- Frigider, in fata, la 30 cm = 3 – 5 mG.

- Cuptor cu microunde. In fata, la 30 cm, in timpul functionarii = 40 – 50 mG. Tot in fata, la 30 cm, scos din priza = 4 – 5 mG.

- Masina de tuns electrica. > 70 mG, atit la contactul cu capul de taiere cit si la miner.

- Periuta de dinti electrica. < 2 mG la cap. 4 – 5 mG la contact, la mijlocul corpului periutei. 40 – 50 mG, la contact, in zona in care este tinuta in mina.

- Uscator de par de 1200 W, 5 – 10 mG la 15 cm de calea de iesire a aerului, > 70 mG, la miner.

- Radio cu ceas, 15 cm = < 2 mG. In zona adaptorului AC/DC, 15 cm = 30 – 40 mG si 30 cm = 2 – 3 mG.

- Ceas de mina, < 2 mG, la contact.

- Telecomenzi (TV, DVD, aer conditionat…), < 2mG.

- Tub fluorescent, Rotund de 20 W, 2,5 cm = 40 – 50 mG, 15 cm = 2 – 3 mG. Tub drept de 20 W, 15 cm = 3 – 4 mG, 30 cm = < 2 mG.

- Prize, de perete sau de prelungitor, fara nici un stecher introdus, < 2 mG. Cu stecher introdus si cu aparat in functiune, 15 cm = 3 – 4 mG, > 70 mG, la contactul cu priza si cablurile de alimentare.

- Televizor, diagonala de 52 cm, 60 cm = 4 – 5 mG.

- Masina de spalat, in fata, 30 cm = 4 – 5 mG.

- Telefoane mobile: telefon cu baterie, activat dar nu si utilizat/deschis > 70 mG, la contact (valoarea cea mai mare in zona antenei interne). Asadar, un telefon mobil este periculos daca il tinem in buzunare strimte. Foarte curios, un telefon CU BATERIA SCOASA emite un cimp de 3 – 50 mG, valoarea mai mare in zona antenei. O baterie scoasa emite doar 2 – 3 mG. De retinut ca la acest tip de aparate mai se adauga radiatiile de radiofrecventa si cele ale microundelor.

Valorile expuse aici sint orientative si nu stricte. Ele pot fi in realitate fie mai mici, fie mai mari. Concluzia ar fi ca trebuie sa evitam sa folosim prea des si prea mult timp aparate pe care le punem in contact cu corpul nostru. Sa ne gindim cit de mult folosesc unii telefoanele mobile zilnic! Este de presupus ca un telefon, un aparat de ras electric sau un vibrator sint mai periculoase deoarece intra in contact cu zone sensibile ale corpului, in comparatie cu un depilator electric, care intra in contact cu miinile sau picioarele. In rest, e bine sa stam la o distanta de cel putin 50 cm de aparatele aflate in functiune prin casa.

Firmele de componente IT lucrează la acest punct la această problemă a radiațiilor și piesele scoase mai recent au scăzută emisia de radiații și vibrații. Dar nu știu exact cât și cum pe fiecare componentă sau tip. Oricum dacă le îndepărtați de dvs. au mai puțin efect, mai puțin tastatura și mausul, sau laptopul, pentru că lucrăm cu ele direct.

Din câte am auzit mobilele și antenele lor de emisie ne radiază mai mult ca un PC, așa că stați mai puțin la calculator și îndepărtați (cât vă lasă cablurile) unitatea centrală de picioare. Tehnologii actuale: telefonia mobila si necesitatea protectiei utilizatorului la radiatia emisa.

În anii din urma, in numeroase reviste de specialitate au aparut articole care atrag atentia asupra nocivitatii utilizarii intense a telefoanelor celulare. Daca in 1995 semnalele de avertizare abia fusesera date, in 1999 numeroase tari vest europene (in care exista colective de cercetare in probleme de bioelectromagnetica) au consacrat proiecte de cercetare sponsorizate de agentii guvernamentale sau de firme producatoare de telefoane celulare, care urmaresc sa depisteze gradul de nocivitate al iradierii utilizatorilor cu câmpul de radiofrecventa/microunde emis de telefonul mobil in timpul functionarii.

Spre exemplu, firma Motorola sponsorizeaza si supervizeaza in prezent cel mai mare program de cercetare din lume, privind telefoanele celulare si implicatiile asupra sanatatii. Doua sunt elementele telefoniei mobile care pun probleme de iradiere cu radiatie neionizanta: transmitatoarele statiilor de baza si respectiv aparatul telefonic.

Transmitatoarele statiilor de baza opereaza in banda 869-894 MHz iar telefoanele portabile si cele celulare transmit in banda de 824-849 MHz (in S.U.A.), si respectiv 900 si 1800 MHz in Europa. În zona turnurilor (cu inaltimi intre 46 – 82 m) unde se instaleaza antena statiei de baza, in cazul in care se opereaza simultan pe 16 canale, valoarea maxima a componentei electrice a câmpului electromagnetic este cuprinsa intre 0.1 – 0.8 V/m.

Așa că NU vă luați terenuri și case în zona acestor turnuri și nici a celor electrice de înaltă tensiune. Iar „afaceriștii” care se bucură că iau bani de la proprietarii de antene, pentru că și le-au pus pe terenul lor, NU or să se bucure prea mult timp de avuție și nici copii lor nu o să mai apuce. Așa că mai bine modest și sănătos decât bogat și bolnav (sau cel puțin gândiți-vă la copii).

În anii ‘80 telefoanele mobile operau in sistem analog pe frecventele de 450 sau 900 MHz (NMT), iar incepând din 1992 a fost introdus sistemul digital (GSM), care in Europa s-a extins puternic incepând cu anul 1994. Telefoanele NMT au unda purtatoare continua; cele care lucreaza pe 450 MHz au in genere o putere de iesire maxima de 1.5 W, iar cele care lucreaza pe 900 MHz au puterea maxima de 1 W (unele modele mai vechi care utilizeaza sistemul NMT au o putere maxima de iesire de 6 W).

În sistemul GSM informatia este transmisa in impulsuri cu o frecventa de repetitie de 217 Hz. Lungimea impulsului si frecventa de repetitie conduc la un ciclu de lucru de 1/8. Puterea maxima de iesire este de 2 W, ceea ce implica o valoare maxima a puterii medii de 0.25 W.

Frecventa de repetitie a impulsurilor devine 2 Hz atunci când utilizatorul este in postura de simplu receptor al mesajului telefonic. Daca durata emisiei (când utilizatorul vorbeste) este egala cu durata receptiei, aceasta face ca puterea de iesire sa devina jumatate din cea maxima. Puterea de iesire este reglata insa si de statia de baza, de la valoarea maxima de 2 W, pâna la un minimum de 20 mW, in cazul in care utilizatorul se gaseste foarte aproape de aceasta.

Telefoanele celulare emit la distanta de 5 cm de antena (puterea variabila intre 6-600 mW) un câmp având componenta electrica cuprinsa intre 9.4 – 94 V/m si componenta magnetica intre 41-410 mA/m.

Telefoanele celulare au un design diferit, unele având antena dipolara, altele helicoidala. Rata specifica de absorbtie (SAR), masurata in W/kg, a fost determinata experimental pentru câteva telefoane, si s-a gasit ca aceasta are valori cuprinse intre 0.3W/kg si 1.3 W/kg – fiind normalizata la o putere standard de iesire de 0.25 W. Dintre telefoanele nominalizate ca având cele mai ridicate valori ale SAR (si deci care iradiaza cel mai puternic utilizatorul), amintim: Nokia 2110, Motorola 8200 si Ericsson 337.

Unele firme constructoare si-au reevaluat in ultima vreme pozitia, in sensul proiectarii si fabricarii unor modele de telefoane cu radiatie redusa. Firma Hagenuk (Germania) este in prezent cap de lista, urmata de firmele Hitachi si Mitsubishi, care s-au consacrat in directia modificarii tehnologiei in favoarea diminuarii iradierii utilizatorului.

În tabelul de mai jos sunt date valorile ratei specifice de absorbtie a energiei câmpului la nivelul capului uman, valori mediate pe 10 g de tesut, in cazul utilizarii diverselor tipuri de telefoane celulare :




Producator/Model nr.
Tipul antenei*
SAR masurata (W/kg);
putere intrare antena = 0.25 mW
SAR estimata (W/kg);
Putere intrare antena = 0.6 W;

Hagenuk Global Handy
i
0.28
0.7

Motorola Star Tac
d
0.33
0.8

Sony CM-DX1000
d
0.41
1

Nokia 810I
h
0.73
1.7

Motorola d160
d
0.81
1.9

Sony CMD-Z1
d
0.88
2.1

Ericsson GF788
h
0.91
2.2

Ericsson GH688
h
0.95
2.3

Panasonic EB G500
d
0.98
2.3

Sharp TQ G700
d
1.01
2.4

Philips Genie
d
1.05
2.5

Nokia 1611
h
1.06
2.5

Philips Diga
h
1.06
2.5

Ascom Axento
d
1.25
3

Bosch M-COM 906
d
1.32
3.2

Ascom Elisto
h
1.33
3.2

* Tipul antenei: i = încorporata; d = dipolară; h = helix.

În figura 1 este reprezentat nivelul SAR pentru trei tipuri de antena care utileaza telefoanele Hagenuk. Dintre acestea, modelul GlobalHandy, cu o antena incorporata speciala, asa numita antena F – inversata planara, este modelul cel mai performant, din punctul de vedere al protectiei individuale la iradiere, prezentând cea mai mica valoare a SAR.

Fig. 1. Rata specifica de absorbtie (SAR, in W/kg) indusa de telefonul celular Hagenuk, in diverse modele constructive. Valoarea limita maxim acceptabila a SAR, mediata pe 1 g de tesut, stabilita prin standardul american ANSI,este de 1.6 W/kg.

Anexa standardului german de protectie la expunerea in câmpuri de radiatie electromagnetica neionizanta (DIN 0848, partea a 2-a – 1991) face recomandari privitoare la utilizarea telefoanelor celulare; sunt date distantele minime de siguranta intre utilizator si terminalul telefonic, asa cum deriva ele din valoarea mediata spatial a SAR de 2 W/kg, stabilita in standard, astfel :

Puterea de emisie a telefonului

Frecventa de lucru
0.5 W
1 W
2 W
4 W
5 W
8 W
20 W

450 MHz analog
0 cm
4 cm
-
-
20 cm
-
40 cm

800 MHz analog
-
5 cm
-
-
25 cm
-
50 cm

900 MHz digital
-
-
0 cm
3 cm
-
5 cm
8 cm

1800 MHz digital
-
0
3 cm
-
-
5 cm
7 cm

Dupa cum se observa din tabel, in functie de puterea de emisie a telefonului, utilizarea lui in imediata proximitate a urechii/capului nu este recomandata in unele cazuri, radiatia produsa de el conducând la depasirea valorilor de siguranta (nepericuloase) ale ratei specifice de absorbtie.

Începând din 1995 acuzele unor utilizatori ai telefoanelor mobile GSM s-au facut auzite oficial. Ei se plângeau de diverse simptome specifice, banuind ca acestea sunt legate de radiatia emisa de telefoanele lor. Printre simptome se aflau: durerile de cap, stari de disconfort, senzatii de caldura – in spatele, in jurul sau in ureche, dificultati de concentrare, probleme cu memoria, etc. Organele cele mai vizate de iradierea (locala) cu microunde de la telefoanele celulare sunt: creierul, ochii si urechile.

Cunostintele actuale privind efectele expunerii in câmpuri slabe de microunde asupra starii de sanatate sunt inca foarte reduse, motiv pentru care recent au demarat studii de caz si studii epidemiologice in mai multe tari europene, cu scopul de a clarifica problema nocivitatii telefoanelor celulare. Un studiu epidemiologic de referinta a fost deja finalizat in Scandinavia. În acest studiu au fost angrenati 6379 utilizatori GSM si 5613 utilizatori NMT din Suedia, si respectiv câte 2500 de utilizatori din fiecare categorie, din Norvegia. Statistica efectuata este extrem de ampla si riguroasa. Rezultatele studiului nu sunt insa concludente. Ceea ce se poate spune este ca telefoanele NMT induc chiar intr-o mai mare masura diverse simptome specifice (senzatia de caldura in zona urechii, dureri de cap, oboseala).

Studii de o mai mica anvergura au fost realizate in Germania (in 1996 si 1998), sponsorizate fiind de Deutsche Telekom. În studiul din 1996 au fost observate modificari statistice semnificative in ceea ce priveste perioada necesara subiectilor sa adoarma si in ceea ce priveste durata aparitiei miscarii rapide a ochilor, dupa adormire. În medie, cei 12 voluntari au adormit cu 3 minute (22.4%) mai rapid când au fost expusi radiatiei emise de telefonul celular GSM si respectiv au fost necesare 15 minute (cu 17.7% mai putin timp decât in cazul neiradierii) pentru a intra in faza de somn insotit de miscari oculare rapide. În studiul din 1988 au fost urmarite aceleasi efecte, dar doza de iradiere a fost redusa. Rezultatele au scazut si ele proportional.

Pâna in prezent exista un mare numar de studii efectuate pe un numar relativ restrâns de voluntari, studii care au urmarit sa evidentieze efectele neurofiziologice ale iradierii datorate utilizarii telefoanelor celulare. Acestea au urmarit sa reveleze: modificari evidentiabile electroencefalografic, modificari ale functiilor cognitive, modificari ale circulatiei cerebrale si perturbarea somnului. Pe ansamblu, rezultatele obtinute sunt inca neconcludente.

În momentul de fata se apreciaza ca studiile care urmaresc evidentierea unor efecte specifice (nontermice) ale iradierii cu microunde emise de telefoanele celulare trebuie continuate, caci efectele care apar pot fi cumulative sau târzii, acestea putând sa depinda de sensibilitatea individuala, in acest sens fiind de urmarit efectele manifestate la copii, in comparatie cu efectele manifestate la adulti.

În paralel cu astfel de studii, de o deosebita importanta sunt lucrarile care urmaresc analiza evaluarii câmpului electromagnetic absorbit in modele de cap uman care sunt iradiate cu câmpuri de microunde similare celor emise de telefoanele celulare (dozimetria numerica). Un astfel de studiu a fost efectuat pe modele de cap uman obtinute prin imagistica de rezonanta magnetica nucleara, cu rezolutie milimetrica (rezolutie 1.875 mm pe cele doua axe ale planului orizontal, si rezolutie de 3 mm pe axa verticala).

Pe astfel de modele s-a aplicat ulterior metoda dozimetrica numerica FDTD care a condus la calculul distributiei SAR pe modelul de cap uman al unui adult si a doi copii de vârste diferite. Iradierea s-a facut pe frecventele de 835 MHz si respectiv 1900 MHz, cu telefonul in pozitie verticala, dar si inclinat la 30° fata de verticala, fata de pozitia capului. S-a studiat de asemenea dependenta SAR de lungimea antenei ce echipeaza telefonul (fiind utilizate antene monopol cu lungimea de l /4 si respectiv de 3l /8), cât si dependenta distributiei SAR de proprietatile dielectrice ale tesuturilor din care era constituit modelul.

Rezultatele studiului arata ca absorbtia electromagnetica (SAR) in capul uman este mai redusa in cazul utilizarii antenei 3l /8 decât in cazul utilizarii antenei l /4, pentru ambele frecvente (sunt de preferat deci antenele mai lungi). Pentru frecventa de 835 MHz, SAR prezinta valori mai scazute daca antena l /4 este rotita la 30° fata de verticala, dar pentru frecventa de 1900 MHz efectul este invers. Se mai constata ca penetrarea câmpului electromagnetic este mai mare in modelele de cap uman ale copiilor, practic crescând pe masura ce dimensiunile capului se micsoreaza. Astfel de rezultate sunt extrem de valoroase, intrucât rezultatele lor contribuie la proiectarea unor telefoane celulare cu radiatie redusa, si pot indica modul cel mai eficace de utilizare al telefonului, din punctul de vedere al protejarii la iradiere.

Câteva dintre regulile de baza de care trebuie sa tina cont utilizatorii telefoanelor celulare, pentru reducerea expunerii la iradiere, sunt:

- Utilizarea cât mai rara a telefoanelor celulare, cu limitarea duratei convorbirii si a numarului de convorbiri;

- Evitarea utilizarii telefonului celular in interiorul cladirilor, unde acestea trebuie sa emita semnale mai puternice;

- Antena trebuie extinsa complet in timpul convorbirilor;

- Telefonul trebuie purtat departe de corp, deoarece el radiaza chiar si in modul de lucru standby.

Surse de radiaţii nocive

Radiaţii electromagnetice tehnopatogene:

Acestea cuprind radiaţiile concentrate în anumite locuri ale activităţii economice a omului: construirea metroului, amenajarea minelor, a excavaţiilor miniere, pomparea petrolului, a gazului din cavităţile subterane, în toate surse energetice şi de radiaţii create de om, în timpul funcţionării cărora, întotdeauna, este prezentă şi o componentă patogenă substanţială.

În rândul vechilor surse de poluare a mediului înconjurător, deja cunoscute, intră :

liniile de înaltă tensiune
transportul electric: tramvai, troleibus, metro, tren, etc.
autovehicule: alternatorul motorului, cablaj
toate tipurile de aparate electrice
cablajul electric în clădiri şi altele.

În această listă s-au adăugat şi cele noi, mult mai periculoase surse de radiaţie electromagnetică patogenă.

telefoane mobile
radiotelefoane
antene GSM
computere personale
televizoare
instalaţiile de radiolocaţie
sisteme de telecomunicaţii
sisteme wireless: internet, etc.
aparate de copiat
cuptoare cu microunde
frigidere
grile electrice
fiere de calcat
calorifere electrice
veioze
instalatii Roentgen
aparate de fizioterapie
instalaţii dentare cu ultrasunete si altele.

Câmpul bioinformaţional al omului

Din punct de vedere medico-biologic, omul reprezintă un sistem complex cu un câmp de torsiune strict individual, care cuprinde inclusiv datele privind starea de sănătate şi codurile genetice ADN.

Complexitatea câmpului de torsiune al omului este determinată de un număr uriaş de substanţe chimice — surse primare de radiaţii de torsiune din organismul acestuia, de caracterul complex al repartiţiei în spaţiu a acestor substanţe în corp, de dinamica complexă a transformărilor biochimice în procesul vieţii şi activităţii.

Influenta nociva a campului de torsiune de stanga

Sub acţiunea câmpului de torsiune stâng, celulele organismului sunt supuse unor anumite modificări structurale şi fiziologice, drept rezultat: dereglarea sistemului nervos şi cardiovascular, sistemului imunitar şi hormonal etc.

Se formează defecte de comunicare în schimbul de informaţii, dezintegrarea legăturilor structurale reciproce, prezente iniţial în modelul genetic al omului. Procesele de antibiorezonanţă apărute în acest cadru dereglează rezonanţa absolut armonioasă între niveluri şi duc la o serie de îmbolnăviri serioase şi greu tratabile.

Într-un asemenea spaţiu informaţional polarizat în stânga, la toate organismele vii se produce miniminizarea treptată a energiei atomilor şi electronilor, ceea ce conduce la încetinirea tuturor proceselor biochimice. Ca urmare a acestui fapt, apar unele dereglări cunoscute în organismul uman, care depind de intensitatea acţiunii câmpului de torsiune şi a duratei contactului cu acesta.

Confirmari medicale

Oamenii de ştiinţă au acumulat deja o masă critică de cercetări şi experimente efectuate care confirmă faptele influenţei negative şi extrem de periculoase a câmpului de torsiune din stângă asupra organismului uman.

De exemplu, cercetări privind acţiunea câmpului de torsiune asupra sângelui au fost efectuate în octombrie 1996 la Centrul de Tehnologii Energoinformaţionale din cadrul Institutului de Stat pentru Mecanică Fină şi Optică din Sankt-Petersburg.

Analiza datelor obţinute a demonstrat că dintre indicatorii analizei clinice a sângelui, cel mai sensibil faţă de radiaţiile de torsiune este indicatorul vitezei de sedimentare a eritrocitelor (VSE).

Valorile VSE s-au modificat, în comparaţie cu cele de fond, de patru-cinci ori, în funcţie de parametrii de iradiere. Pentru cercetările ulterioare a fost utilizat numai indicatorul VSE ca cel mai informativ, adică indicatorul VSE poate fi folosit pentru înregistrarea şi aprecierea proprietăţii radiaţiei de torsiune. Mărirea VSE până la 35-40 mm/h a confirmat acţiunea nefavorabilă a câmpurilor de torsiune stânga asupra organismului uman.

Radiatiile electrotehnice

Apar prin acţiunea a mai multor aparate tehnice, care se utilizează în domenii diferite. Pot fi divizate în mai multe grupuri:

1) NEIONIZATE – curentul electric, ELECTRONICA,

2) IONIZATE –UNDELE ALFA (nucelul de helium) – UNDELE BETA (electroni), NEUTRONI (celule electrizate) – UNDELE X şi GAMA (energia EM).

3) VIBRAŢII MECANICE – lucrul la maşini masive de transport, vibraţiile ultraviolete ale maşinilor şi aparatelor cu defect.

Radiaţiile neionizate, în timpurile noastre, prezintă o problemă aparte. Utilizarea tehnologiei moderne nu este posibilă fără întrebuinţarea curentului electric şi a sistemului electromagnetic de unde cu intensitate înaltă. În industrie sunt numeroase aparate electrotehnice, de la electrocentrale, până la aparatele de uz casnic. Această mreajă de joasă intensitate, stârneşte electricitatea câmpurilor magnetice şi prin ea se eliberează gaze electromagnetice care poluează mediul ambiant.

Şi aparatele electronice elimină astfel de gaze. Celularele, aparatele tv şi radio, radarele, aparatele tehnice utilizate în domeniul militar, pentru transmiterea informaţiilor, emiţătorii transmit unde electromagnetice de înaltă intensitate, pe care noi nu le putem simţi.

Azi, câmpurile electromagnetice ale tehnologiei mobile, cu prilejul emiterii undelor electromagnetice, sunt de la 10 până la 100 de ori mai mari, în comparaţie cu emiţătorii radio – televiziuni. Procesul de dezvoltarea a tehnologiei în domeniul comunicaţiei este într-o creştere permanentă, aşadar pe lângă telefoanele mobile, există şi telefoane fără fir, agende electronice, reţeaua de calculatoare, care transmit informaţii datorita emiţătorilor. În orice gospodărie există telefoane fără fir care emit unde electromagnetice, chiar şi atunci când nu le întrebuinţăm.

Astfel de radiaţii elelctrmagnetice, a căror intensitate se măreşte pe zi ce trece şi depăşeşte limita normală, pot avea consecinţe dăunătoare asupra noastră, provocând stării de nervozitate, probleme de concentrare, dureri de cap, insomnii, vitalitate redusă, pierdere în greutate şi probleme psihice. Toate acestea sunt probleme specifice unei stării de electro – stres. Prin studiile epidemologice şi cercetările experimentale s-a ajuns la concluzia că undele câmpurilor electromagnetice ne afectează grav sănătatea, chiar şi atunci când se află în limitele permise.

REŢEAUA GLOBALĂ A LUI KARI

Reţeaua globală a lui Kari a primit denumirea după cercetătorul Dr. Manfred Kari. Se întinde pe diagonală, în direcţia Nord– Sud. Depărtarea dintre cele două fâşii apropiate este de 3,5 m, în timp ce lăţimea acestora este de 0,5 m.

A treia parte din viaţa noastră o petrecem dormind. Uneori ne trezim în timpul somnului, dormim rău, avem dificultăţi cu prilejul concentrării, simţi nelinişte … sau, simpul zis, calitatea dormitului nostru, nu este cea dorită !! Considerăm că acestea ni se întâmplă din cauza lipsei de timp, a comportării partenerului, a oboselii din timpul serviciului…

Însă cercetările confirmă că efectele cele mai grave asupra sănătăţii apar datorita radiaţiei negative. Datorita acestor expuneri, consecinţele se măresc din an în an. Cursurile de apă şi punctele energetice, în locul în care se suprapun, mai devreme sau mai tarziu, aduc până la slăbirea organismului. Acesta devine imun la boli şi pot apare chiar bolile canceroase. Astfel de locuri pot fi descoperite prin radiestezie. B.Ploh în cartea sa, „Radiaţii subterane – factorul bolilor şi a cancerului” menţionează: „Fiinţele umane, animalele şi plantele au factorul său primar de radiaţii, care le slăbeşte organismulşi astfel devine sensibil la boli”.

REŢEAUA GLOBALĂ A LUI HARTMAN
Când omul tulbură cursul natural al naturii, aceasta se apără prin radiaţii patogene şi emiterea acestora. Exemplele caracterisitce sunt nodurile denumite după dr. Ernest Hartman, medic din Eberbah, care a cercetat amănunţit şi a dovedit teoria bolilor cancerogene. Acestea sunt punctele în care se suprapun liniile magnetice ale Pământului. Acestea repartizată adecvată, prezintă Reţeaua globală care emite energiea magnetică a Pământului.

Omul, prin construcţii neadecvate, prin acumularea a unui număr mare de aparate elctortehnice şi electornice în locul în care trăieşte, poate sa stârnească suprapunerea acestui nod, cu alte izvoare de energie patogenă şi astfel nodul devine cancerogen. Dr. Hartman a dovedit aceasta în mai mult de 20.000 de experienţe ale sale – nodul lui Hartman – apa subterană –radiaţia tehnică, iar teorema lui a fost recunoscută la diferite simpozioane din domeniul medicinii.

Această teoremă sună în felul următor: Locul în care a dormit un om bolnav de cancer, prezintă cel mai dăunător punct geopatologic, în care nimeni nu are voie să stea timp îndelungat, sau să doarmă. Dacă acest loc nu se neutralizează, după nişte ani, cu siguranţă va deveni din nou cancerogen. În urmă cu mulţi ani, chinejii au avut cunoştinţe bogate referitoare la punctele geopatogene şi nodurile telurice, care azi sunt denumite nodurile lui Hartman.

În China aceste puncte au fost denumite figurativ „poarta demonilor”,deoarece acţiunea lor patogena era aidoma unor demoni răutăcioşi, care tulbură soarta oamenilor, fără ca aceştia să observe. In 1947, Institutul francez de Radioestezie a publicat cartea doctorului Pere „Radiaţii cosmico – telurice” – razele lui Pere, topografia lor planetară, relaţia lor faţă de oameni, animale, plante, dar mai ales faţă de cancer.

Dacă observăm emisfera Pământului şi schiţa acestuia, mreaja liniilor zămislite de geografi spre a stabili mai uşor locaţiile, lungimea şi lăţimea, şi dacă înlocuim aceasta cu gratiile perfecte vibrante prin care circulă curenţii telurici, vom obţine Reţeaua sau Mraja lui Pere.

Dr. Pere, ca specialist în domeniu, în pofida numeroaselor experienţe pe mare şi uscat, a declarat că emisfera pământească, în direcţia Nord – Sud şi Est –Vest, este periculoasă din aspectul radiaţiilor cosmico –telurice. Termenul „Mreaja lui Pere” nu prezintă doar gratiile la suprafaţa pământului, ci şi tranformarea trodimenzionalăa atmosferei, de parc+ar fi „pereţi invizibili” pe pământ. Cu prilejul descoperiri Reţelei lui Pere, A. De Bizal a consemnat: „Deducerile lui Anri Mazei şi a lui dr. Larvarone, laolaltă cu experienţele lui dr. Pere, ne-au oferit posibilitatea de a descoperi mai de-aproape natura razelor electrice şi magnetice. Astfel de raze nu sunt dăunătoare în forma lor iniţială, dar existăanumite puncte pe pământ, în care se suprapun şi devin dăunătoare. Merită să le acordăm o atenţie deosebită, având în vedere faptul să sunt puternice, dar şi foarte dăunătoare, deoarece prin modularea frecvenţelor vibraţionale, atacă celulele din organism. Mai târziu, prin studiile ştinţifice, cercetătorii, dar mai ales Dr. Ernest Hartman, unul dintre iniţiatorii disciplinei – geobiologie, au descoperit că graţiile pământeşti sunt cu mult mai complexe, decât cum erau prezentate în desenul lui dr. Pere şi de aceea a fost denumită Reţeaua lui Hartman – mreaja geomagnetică compusă din linii care apar din pământ în poziţie verticală.

Reţeaua lui Hartman a făcut un pas înainte în ceea ce priveşte radiaţia cosmico-telurică. Inginerul şi radiosteziologul R. De Lafore a dat o definiţie precisă razelor lui Pere: „În orice caz – moartea vibrează, cu frecvenţii de intensitate, sub formă de o simfonie patetică, sau o emisiune de radio. Oare, aceasta nu-i tragic?” Meridianele magnetice din Reţeaua lui Hartman se află în direcţia Nord – Sud, iar magneţi comparativi în direcţia Est – Vest. Meridianele sunt la departarea de 2,5 m şi au grosimea cuprinsă între 21 – 25 cm. Formează pereţii invizibili, care pătrund prin toate obstacolele (pământ, clădiri) deoarece sunt formaţi din energie şi nu din materie.

Linile telurice din Reţeaua lui Hartman se suprapun reciproc, stabilind astfel nodurile care prezintă punctele geopatogene şi se numesc Nodurile lui Hartman. Sunt patogene deoarece pe verticala acestor puncte se formulează valuri care sunt agresive şi insistente. Oamenii mai sensibili au început să ţină cont de aceasta, atunci când au simţit unele schimbări, fără ca să-şi dea seama de unde apar. Astfel că au căutat diferite metode de protecţie. Cândva, acestea au fost casele construite din paie, sau alte materiale naturale şi sa ţinut cont de locaţia pe care erau construite.

Datorita expunerii radiaţilor negative, din an în an, consecinţele se majorează. Cursurile de apă şi nodurile energetice în locurile în care dormim, mai devreme sau mai târziu provoacă boli, aduc până la slăbirea organismului, care devine imun la boli, dar mai ales pot provoca boli cancerogene. Astfel de locuri le putem descoperi doar cu aparatele de radiestezie.
Radiatiile negative se impart in:

Geopatogena– razele geo-vibraţionale sunt raze dăunătoare, a cărui sursă se află sub pământ. Apariţia lor poate să provoace tulburări grave în straturile pământului.

Din acest grup fac parte:

a) Radiaţiile cursurilor apelor subterane,

b) Radiaţii din domeniul mineritului,

c) Radiaţii în urma săpărilor geologice şi

d) Radiaţii obţinute prin dizolvarea materilor organice.

RADIAŢIILE COSMICE: Ca rezultata al intreacţiunii dintre forţele cosmice cu gravitaţia pământuluişi câmpurile magnetice, apar reţele cosmice de radiaţii. Liniile acestor reţele cosmice nu sunt dăunătoare în forma lor iniţială, însă există posibilitatea ca asupra lor să acţioneze radiaţii de alt gen, formând astfel noduri.

Radiaţiile cosmice formează reţele:

a) reţeaua globală a lui Hartman (direcţia s-j 2m, i – z 2,5 m = 21 cm),

b). reţeaua globală a lui Kari (direcţia s/j – j /z 3,5 m = 50 cm).

Mecanismul de actiune al radiatiilor negative

A treia parte din viaţă, oamenii o petrec dormind. Deseori, ne trezim în timpul nopţii, dormim rău, avem dificultăţii de concentrare, suntem neliniştiţi, sau pe scurt: somul nostru nu are calitatea dorită. Cercetrăile ştiinţifce şi alternative ne indică asupra radiaţiilor dăunătoare (negative) asupra sănătăţii. Totul în jurul nostru iradiază! Razele ajung din Cosmos, de pe Pământ, din oraşe şi desigur, din noi. Unele raze sunt sănătoase, utile, ne asigură o viaţă normală, pe când altele pot avea consecinţe fatale.Trăim în lumea care emană raze! Şi se pune întrebare, ce sunt în fond, radiaţiile? Radiaţiile, undele… prezintă ceva invizibil, dar în acelaşi timp, îngrozitor. Să nu uităm că trăim în vremea energiei atomice (Nagasaki, Heroşima, Cernobil… ).

Nenorocirea de la Cernobil ne arată cât de puţin timp este necesar ca să se ajungă până la o catastrofă de proporţii, provocată prin intermediul radiaţiilor negative. Corpul uman poartă în sine numeroase raze negative (micro – undele, raze de intensitatea înaltă, raze de joasă intensitate, undele crainene, pulsul). Prin radiaţiia pe care o emană, omul influenţează asupra celor din jurul său. Profesorul Pop prezintă corpul uman ca un izvor universal de radiaţie.

Orice organism viu, dă şi primeşte energia radiaţilor. Cele mai noi cercetări arată că orice celulă,indiferent dacă aparţine omului, animalelor, sau plantelor –radiază! Urămărind microcosmorul, putem trage concluzia că totul ce ne înconjoară depinde de radiaţii şi acţionează asupra lor. Radiaţile pentru toate fiinţele umane e Soarele – eleixirul vieţii, în caz că omul, prin comportamentul său neînţelept, nu face ca să slăbească efectul acestora.

Drept dovadă sunt gropile din învelişul de ozon care apara datorita acţionării nechibzuite a omului. Nu trebuie însă să uităm că învelişul de ozon, ne apără de raze negative. Factorii biologici care acţionează asupra organismului nostru sunt: temperatura, umiditatea aerului, presiunea, energia radiaţiilor, greutatea, mişcările mecanice, ioni din aer, câmpurile electro – magnetice ete. Aproape toţi dintre aceşti factori apar ca urmare a radiaţiilor. Unele radiaţii ne sunt cunoscute şi cu ele ne întâlnim permanent (de ex: căldura, lumina), iar celalalte radiaţii provocate de câmpurile magnetice ale Pământului, le primim fără ca să fim conştienţi de aceasta. Nu avem simţuri dezvoltate care să ne indice supra pericolului. Posibilitatea de a se orienta în câmpul magnetic al Pământului o au păsările, peşti… Între oameni, în ultimul timp apar prea multe cazuri adevărate, dar şi neadevărate depre radiaţii. De aceea este necesar să aflăm care-i adevărul şi să studiem amănuţit acest domeniu.

Radiaţiile negative acţionează asupra organismului uman şi irită funcţionare celulelor, provocând astfel diferite boli. Nu există încăpre în care trăim, dormim, sau muncim şi să nu fie expusă radiaţilor.

În continuare, vă prezentăm mecanismul de acţiune a acestora:

Orice schimbare oscilatoare în organism, afectează în mod direct sistemul nervos. Se ştie că sistemul nervos este vegetativşi este reglat de echilibrul dintre simpaticus şi parasipaticus. În caz că organismul recunoaşte pericolul de frecvenţe dăunătoare, în sistemul nervos se activează vegitativul simpaticus, ca un fel de semnal de alaramă. În caz că acestea se abat asupra presiunii sanguien şi a inimii, organismul poate să se acomodeze factorilor din exterior. Astfel se poate accelera şi circulaţia.

Activitatea simpaticului o putem simţi atunci când ne irităm şi o comparăm cu o reacţie optimală. Aceasta depinde în mare măsură şi de sensibilitatea omului. Dacă-i excludem pe oamenii sensibili, reacţia spontană a sistemului nerevos apare sub influenţa undelor, care pot fi acceptate de corpul nostru. Prin întrebuinţarea aparatelor tehnice moderne, este posibil să cuprindem şi cel mai mic parametru a stării de stres din organism. Activarea parasimpaticului poate fi obiectivă şi subiectivă.

În sitauţii de pericol se activează în acelaşi timp şi simpaticusul şi parasimpaticusul. Astfel se accelerează bătăiile inimii şi respiraţia, ca urmări a reacţiei simpaticusului, iar conscinţele în urma activării parasimpaticusului pot fi: stările de greaţă. Este mai puţin cunocut că în urma stărilor de stres, se petrec şi schimbări în corpul nostru.

Când corpul simte influemţele insuportabile, încearcă prin procesele electrofizice să se protejeze. Aceasta este vizibil dacă observăm rezistenţa pielii. Astfel se măreşte nivelul glandelor endocrine, şi este posibilămăsurarea acestora. Capacitatea electrică de acţionare este legată în mod direct cu simpaticul, care activează întreg corpul.

În procesul cercetărilor acestea au fost comparate electro-stresuri. Cu cât sunt mai accelerate bătăile inimii, cu atât poate fi prelungită şi reacţia totală. Cercetările arată cu bătăile inimii, cu prilejul schimbărilor de scurtădurată şi sub influnenţa factorilor din exterior, reacţioneazămai slab. Cercetările îndelungate confirmă totuşi că bătăile inimii se majorează, datorită schimbărilor constate. Influneţa câmpurilor magnetice negative la fel pot afecta funcţionarea inimii.

Având în vederea structura biologică a câmpurilor magnetice cu influenţă negativă, putem observa că aceştia sunt divizaţi în două grupuri:

Prima grupă acţionează asupra inimii şi provoacă accelare bătăilor inimii, sub influnenţa câmpurilor negative, iar cea de-a doua acţionează asupra frecvenţei cardiace. Ambele grupuri provoacă sătri de stres asupra organismului sănătos, care acţionând pe timp îndelungat, pot mări riscul de apariţie a diferitor boli.

Pe la jumătatea anilor 80’ cercetările din domeniul tehnicii moderne au început să se bazeze pe tema variabilităţii anginoase (bătăile inimii, VSF), precum un fenomen diagnostic de importanţă majoră. VSF se bazează pe jocul comun dintre simpaticusul şi parasimpaticusul sistemului nervos. De aceea are o influenţă totală asupra organelor interioare şi a iritaţilor din exterior. VSF nu poate să cadă direct sub comanda totală a unei personalităţi, dar îi poate servi drept măsurăpentru a stabili rezistenţa corpului, de ex. prin efortul fizic.

Consecintele radiatiilor negative asupra fiintei umane

Utilizarea telefoanelor celulare conduce la apariţia distoniei neurocirculatorii, adică la dezechilibrarea activităţii electrofizice a celulelor creierului, ceea ce, în continuare, în mod cu totul real va conduce sau la aritmie cardiacă sau la dezechilibru hormonal, adică la pierderea potenţei la bărbaţi şi la dismenoree la femei şi, în final, va conduce la procese tumorale.

În raportul Institutului de Cercetare pentru Medicina Muncii se poate citi: “La ora actuală există un număr mare de diferite dispozitive tehnice care emană în mediul înconjurător radiaţia electromagnetică neionizantă… Legat de acest fapt, în multe regiuni, tensiunea sumară a câmpurilor electromagnetice a crescut în comparaţie cu fondul natural cu 4-15 ordine!”. (ORDINE = Principiu de cauzalitate sau de finalitate a lumii, lege proprie naturii).

Potrivit datelor cercetătorilor din SUA, Canada, Spania şi Suedia, la majoritatea femeilor care lucrează la computer în perioada de sarcină, fătul se dezvoltă anormal, cu defecte în dezvoltarea creierului. Probabilitatea de avort spontan creşte până la 80%.

S-a stabilit faptul că radiaţia anomalică a banilor — bancnotelor de hârtie, un pachet de bani ce conţine 20 de bancnote are în jurul său câmpuri fine care acţionează extrem de negativ asupra câmpului biologic al omului, iar acest lucru se produce cu o intensitate similară radiaţiei monitoarelor de calculator.

Radiaţia patogenă a banilor poartă urmele energetice ale aspiraţiilor psihoemoţionale ale oamenilor, prin mâinile cărora aceştia au trecut, deformând câmpurile fizice fine ale noilor posesori. Ne putem imagina în ce stare se află oamenii care lucrează cu bani: în trezorerii, bănci, casierii, magazine.

Expunerea la undele de electro-distribuţie, precum sunt calculatoarele, paturile electrice, radarele, plapumele electrice, aparatele TV şi rata specifică de absorpţie a acestora, lasă urmări grave asupra sănătăţii, datorita câmpurilor electromagnetice puternice (EMF). În ultimii ani, consecinţele grave ale acestora, devin tot mai vizibile.

Deosebit de periculoase sunt câmpurile magnetice de înaltă tensiune IT, cuprinsă între 50-60 Hz, sistemele radar de joasă tensiune, precum şi frecvenţele sistemelor de comunicare, care au o tensiune extrem de joasă. În cele ce urmează o să vă prezentăm concluziile ce apar ca rezultat a numeroasleor cercetării ştiinţifice, care o să vă indice asupra următoarelor:

- expunerea la radiaţii electromagnetice neionizate este ubicuitara

- alături de expunrea profesională se adaugă expunerea neprofesională

- riscul îmbolnăvirii de leucemie acută, care se termină cu deces, a persoanelor care lucrează în domeniul electronic, se măreşte 2,6 ori.

Şansa ca oamenii care sunt expuşi radiaţiilor electromagnetice neionizate de a se îmbolnăvi de cancerul măduvei osoase şi a limfocitei, este 7 x mai mare, iar posibilitatea de a se îmbolnăvi de tumoarea glandei tiroide, creşte de 4 x. Riscul de a se îmbolnăvi de cancer, la persoanele tinere cu vârsta cuprinsă între 20 – 30 de ani, este de 55%.

În jur de 10 – 15 % de copii care se îmbolnăvesc de tumoare, au fost expuşi razelor electromagnetice emise de aparatele de uz casnic. Copii care trăiesc în apropierea transmiţătorilor de înaltă tensiune, sunt expuşi bolilor cu 5 % mai mult, în comparaţie cu copii care nu se află în aceste zone.

Un număr însemnat de naşteri premature se datorează razelor emise din plapumele electrice şi a paturilor cu apă, încălzită electric, pe timp de iarnă. Câmpul electromagnetic de 45Hz, cu capacitatea de 100 mT stârneşte formarea rapidă a trigliceridelor, iar drept consecinţă apar probleme cordiale.

100% dintre femeile a căror serviciu se desfăşoară în faţa aparatelor tv şi a monitoarelor, nasc înainte de termen, în comparaţie cu femeile care n-au lucrat niciodată la astfel de locuri de muncă. În acest scop, a fost cercetată o grupă de 1593 de femei.

Depresia clinică şi crimele, la fel apar ca consecinţe a expunerii la radiaţii. Sub influenţa radiaţiilor tehnice şi cosmice, și a expunerii tensiunii pozitive se provoacă activitatea celulelor canceroase, mărindu-se tensiunea arterială şi datorita acestora apar semne anginoase. Expunerea la tensiuni negative provaocă inflamaţii, stării depresive, oboseli, lipsă de energie, precum şi hipofuncţiunea organelor expuse. (sursa: National Radiological Protection Board/Anglia)
Expunerea îndelungată la radiaţii negative ne dereglează sistemul biologic şi aceasta duce la apariţia diferitor boli psiho – fizice. Infulenţa radiaţiilor negative asupra perosoanelor a căror sistem imunitar este mai slăbit, poate avea consecinţe fatale.

Cele mai periclitate locuri pentru sănătatea omului, sunt patul şi postul de muncă, deoarece în acele locrui ne reţinem cel mai mult. Având în vedere faptul că nu ne sunt vizibile în mod direct, o să vă atragem atenţia asupra unora dintre acestea :

LA POSTUL DE MUNCĂ : sentiment dezagreabil, respiraţie îngreunată, nervozitate, moarte rapidă, dureri de cap, aritmie, oscilări a presiunii sanguine, necesitatea de a consuma cafea, ţigări şi tablete spre a ne menţine, necesitatea de a ne ridica de la locul de muncă din motive inexplicabile şi de aş căuta loc de refugiu în altăparte, în cazul persoanelor mai sensibile apar ameţeli, iar uneori şi pierderea conştinţei, vomitări dese. Merg la serviciu relaxaţi, dar se întorc obosiţi şi agitaţi.

ÎN TIMPUL SOMNULUI : Somnul neliniştit şi cu întreruperi, respiraţie îngreunată, o stare de oboseală înainte de a merge la culcare şi nicidecum nu pot adormi, se trezesc mai obosiţi decât înainte de a merge la culcare, simt încordări şi frig în mâini şi picioare, amorţeli, încordări, tulburări a sistemului cardiac, oscilări a presiunii sanguine.

CONSECINŢELE NEGATIVE A RADIAŢIILOR GEOPATOGENE : Caracterisitca de bază a radiaţiilor geopatogene este că posedă unde de frecvenţă, de joasă tensiune, care în celulele organismelor vii, provoacă scimbări a potenţialului membranelor, astfel încât le polarizează şi hiperpolarizeaza. Expunerea îndelungată a organismelor la radiaţii geopatogene, pot provoca tulburări grave, care aduc până la schimbarea structurii electromagnetice în sânge. În astfel de locuri este mărit procentul de electricitate, care poate aduce pâna la apariţia stărilor de depresie, agresivitate, a durerilor de cap, a problemelor cardiace ş.a.m.d. Nivelul undelor vibrante de joasă tensiune, afecteazăovarele şi celulele sanguine, preucm şi măduva în oase.

CONSECINŢELE NEGATIVE ALE RADIAŢIILOR TEHNICE ŞI COSMICE:Caracteristicele de baza ale acestor radiaţii sunt că fac parte din grupul frecvenţelor de înaltă tensiune, cu un procent ridicat de electromagnetism. Majoritatea radiaţilor tehnice, la care încă nu ştim să ne adaptăm, au fost create de oameni în ultimii 100 de ani. În celulele expuse la undele de frecvaţă vibraţionale de înaltătensiune, apar tulburări electromagnetice. Datorita actiunii intermoleculare, se ajunge până la distrugerea amino –acizilor şi a grăsimilor. Datorita faptului că grasimile în mare măsură se află în celulele sistemului nervos, se ajunge până la dizolvarea a acestora şi a distrugerea celulelor. Consecinţele sunt: agitaţia, pierderea memoriei, depresia, problemele psihice. (sursa: National Radiological Protection Board/Anglia)"
SURSA: http://ligiapop.com


SURSA: http://fymaaa.blogspot.ro/2014/11/rezonanta-fiinte-de-frecventa-1112014.html

VEDETI FILMUL TRADUS AICI - LINK 1, SAU AICI - LINK 2 SAU AICI - LINK 3

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho