Dr. Pim van Lommel - Constiinta si experientele la limita mortii



Cu o experiență de peste douăzeci de ani ca cardiolog, Dr. Pim van Lommel a studiat experiențe în apropierea morții la pacienți care au supraviețuit unui stop cardiac. Lucrarea sa, descrisă într-un studiu din 2001, publicată în revista The Lancet și cartea sa din 2007: Conștiința dincolo de viață, Știința și Experiențele în apropierea morții, oferă exemple despre cum conștiința de veghe nu coincide întotdeauna cu funcționarea creierului nostru, și arată că este posibil ca oamenii să experimenteze o anumită formă de conștiință, separată de corp.

În acest interviu, Pim van Lommel descrie cercetările sale și pătrunde în taina experienței de moarte, ceea ce el numește o conștiință sporită care apare în momentul când creierul încetează să mai funcționeze. El compară detaliile furnizate de către pacienții cu stop cardiac la o imagine din mecanica cuantica a universului, unde totul este conectat și nu există nici spațiu și timp distinct.

"Oamenii experimentează inconștiența într-o dimensiune în care timpul și spațiul nu mai joacă nici un rol", spune van Lommel. "Totul este acolo. Trecutul, prezentul și viitorul sunt incluse în această dimensiune a conștiinței. Dimensiunea este iubirea necondiționată și înțelepciunea. În această dimensiune, există doar subiectul, și totul este conectat instantaneu. "

Spre deosebire de pacienții în comă ce își amintesc conversațiile ce au avut loc în apropiere, în timp ce au fost în stare de inconștiență, pacienții care au avut o experiență în apropierea morții nu afișează nici o activitate cerebrală, contestând ipoteza că conștiința este un produs al funcționării creierului.

"Creierul nu produce conștiință, dar facilitează conștiința", spune van Lommel. "Aceasta face să fie posibilă experimentarea conștiinței noastră de veghe, conștiința pe care o avem în mod normal, în timp ce suntem treji."

Deși putem experimenta conștiința ca localizată în creier în timp ce suntem treji, conștiința este peste tot; este ceea ce van Lommel se referă ca la conștiința ne-locală. În opinia sa, creierul acționează ca un dispozitiv emisie-recepție, luând informații de la conștiința ne-locală și transmițând apoi la creier și corp. Experiențele în apropierea morții permite oamenilor să atingă și experimenteze această conștiință ne-locală direct, fără limitările creierului și a corpului, într-un mod non-dual. "Este o experiență de unitate, a unității", spune van Lommel.
"Totul este conectat."

Interviul cu Pim van Lommel, cuprinde următoarele întrebări :

* Ne puteți vorbi despre cercetarea experimentelor la limita morții ? Oare conștiința este prezentă în absența activității cerebrale ? Putem măsura o experiență la limita morții ? Oare creierul produce conștiința ? Oare conștiința este încorporată în geometria spațio-temporală ? Oare există vreun "eu" după moarte ? Oare putem face diferența dintre conștiință și viață ? Oare experiențele la limita morții reprezintă un fenomen nou ? Oare reîncarnarea este posibilă ? Oare experiențele la limita morții și cele non-duale sunt comparabile ? Încotro se îndreaptă cercetarea dumneavoastră ? Oare descoperirea dumneavoastră poate ajuta omenirea să scape de cea mai mare teamă ? *




Sursa: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro/2015/02/interviul-saptamanii-30-pim-van-lommel.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho