Doze mari de VITAMINA C anihileaza cancerul


Dezvăluiri uluitoare: cercetări medicale foarte recente despre forţa de luptă a vitaminei C împotriva cancerului au fost publicate în revista Science Translational Medicine. O echipă de cercetători de la Universitatea din Kansas au testat efectele vitaminei C administrată în doze foarte mari sub formă de injecţii intravenoase pe un grup de pacienţi umani, şi au descoperit astfel că ea distruge celulele canceroase, lăsând intacte celulele sănătoase.

Folosind cercetări mai vechi realizate încă din anii 1970 de către Linus Pauling (un chimist de la Universitatea Statului Oregon, care astăzi este recunoscut ca cel mai activ promotor al terapiei cu vitamina C), noile studii americane au constat în injecţii cu doze foarte mari de vitamina C. Testele s-au desfăşurat atât în condiţii de laborator (folosindu-se celule ovariene umane), pe şoareci dar şi direct pe un grup de 22 de subiecţi umani.

Testele au arătat rezultate neaşteptat de favorabile în toate cele 3 modele, mai exact faptul că vitamina C a distrus complet celulele canceroase ovariene, lăsându-le intacte pe cele sănătoase.

Beneficiile tratamentului cu doze foarte mari de vitamina C au fost observate, de asemenea, comparându-le cu efectele chimioterapiei (tratament convenţional susţinut din bugetul public) care însă distruge toate celulele, inclusiv pe cele sănătoase, ajungându-se, în unele cazuri, chiar la moartea pacientului.

"Pacienţii caută alternative sigure şi ieftine pentru a se vindeca de cancer", afirmă dr. Jeanne Drisko, co-autor al studiului. "Vitamina C administrată prin injectii intravenoase are acest potenţial, conform primelor rezultate clinice din aceste cercetări".

Medicii şi chimiştii admit că sunt necesare mai multe teste pentru a se studia efectele administrării de vitamina C în doze foarte mari intravenos, dar că aceste cercetări nu vor fi realizate deoarece marile companii farmaceutice nu pot să patenteze vitaminele (pentru a scoate profituri financiare uriaşe).

Următoarea etapă în aceste studii ar fi aplicarea aceluiaşi tratament la o scară foarte mare de pacienţi umani, pentru a vedea în ce fel efectele benefice din primele studii pot fi obţinute mai departe. Dacă rezultatele uluitoare se vor confirma, atunci popularizarea tratamentului s-ar face de la sine.

Surprinzător (pentru unii), este extrem de posibil ca această etapă atât de necesară să nu aibă loc niciodată. Motivul, recunoaşte echipa de cercetători, este că astfel de teste la scară largă necesită eforturi financiare uriaşe care în mod tradiţional vin din partea marilor companii farmaceutice mondiale.



Aceste companii farmaceutice nu au însă nici-un interes să promoveze tratamente eficiente bazate pe substanţe complet naturale şi ieftine, pentru că şi-ar ruina propriile afaceri care le aduc profituri imense de miliarde de dolari anual producând substanţe anti-cancerose folosite în tratamentele convenţionale.

"Deoarece vitamina C nu are nici-un fel de potenţial de a fi patentată pe numele vreunei companii farmaceutice, dezvoltarea unei producţii ieftine de vitamină C nu este agreeată de companiile farmaceutice", spune Qi Chen, autorul acestui nou studiu. "Noi credem că a sosit timpul ca toate laboratoarele şi agenţiile de cercetare medicală din întreaga lume să realizeze studii clinice extinse şi meticuloase cu acest tratament intravenos de vitamina C".

Răspunsul industriei medicale convenţionale la astfel de descoperiri şi la altele similare a fost constant de-a lungul timpului, şi anume au trimis în derizoriu de fiecare dată efectele lor benefice, aşa cum era de aşteptat.

Cum ar putea ele să explice cele câteva decenii de traumatizare a tuturor pacienţilor cu cancer care au fost şi încă sunt supuşi chinurilor chimioterapiei, iradierii şi chirurgiei, toate cu rezultate minime, ignorând cu bună ştiinţă tratamentele alternative complet naturale şi eficiente cum ar fi administrarea de vitamina C?

Această perspectivă este greu de "digerat" de către puternica industrie farmaceutică mondială ce obţine profituri inimaginabile de pe urma suferinţei pacientilor care sunt "ţinuţi captivi" într-un sistem de "sănătate" care nu are nimic de-a face cu morala. Această industrie profitoare preferă să ignore cu desăvârşire şi să ridiculizeze astfel de descoperiri revoluţionare, în loc să îşi aducă aşteptata contribuţie la însănătoşirea oamenilor.

"Ascorbatul (vitamina C) este asimilat în mod diferit atunci când este administrat oral, faţă de administrarea intravenoasă", scrie Heidi Ledford pentru prestigioasa revistă Nature. Industria farmaceutică mondiala amestecă toate aceste deosebiri, datorate efectelor diferite ale vitaminei C care ajunge în corp pe căi distincte, aducând în derizoriu dezbaterea pe acest subiect.

"Dozele orale de vitamina C acţionează doar ca antioxidanţi, protejând celulele de atacul compuşilor reactivi care conţin oxigen. Dar vitamina C administrată intravenos poate avea un efect opus contribuind la formarea în mod natural a unui compus binecunoscut: peroxidul de hidrogen (H2O2). Celulele canceroase nu se pot apăra în faţa atacului unor astfel de compuşi oxigenaţi".


Sursele folosite în acest articol:

nature.com

bbc.co.uk

lpi.oregonstate.edu

science.naturalnews.com

Sursa: traducere şi adaptare de Marian Apostol (AIM - http://roaim.co.nr/?a=articles&p=918) după articolul de la NaturalNews:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jim Humble si povestea din spatele MMS: Suplimentul Mineral Miraculos

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

People's problems - by osho