Legile concernelor farmaceutice

NU ESTE IN INTERESUL FINANCIAR AL INDUSTRIEI FARMACEUTICE SĂ PREVINĂ SAU SĂ VINDECE BOLILE, CI DOAR SĂ LE FOLOSEASCĂ ÎN AŞA FEL ÎNCÂT SĂ FIE CÂT MAI PROFITABILE PENTRU EA. MENTINEREA ŞI RĂSPÂNDIREA BOLII ESTE O CONDIŢIE PRELIMINARĂ A CREŞTERII CÂŞTIGULUI FINANCIAR AL ACESTOR CORPORAŢII.

1. Industria farmaceutică este o industrie de investiţie orientată spre profitul investitorilor ei. Forţa motrice a acestei industrii nu este SĂNĂTATEA, ci BOALA.

2. Industia farmaceutică a fost artificial creată şi strategic dezvoltată de către aceleaşi grupuri de investitori care controlau şi industria petrochimică, chimică precum şi sistemul financiar (băncile). Sper că este evident că mă refer la ceea ce a început cu circa o sută de ani în urmă in USA, o dată cu naşterea marelui monopol Rockefeller asupra industriei farmaceutice. Este ceea ce am copiat asiduu şi noi, atât mai de mult în Europa, cât şi mai recent in România.

3. Marea sursă de venituri a industriei farmaceutice se bazează pe patentarea unor noi medicamente. De aceea remediile naturale sunt denigrate permanent, căci nu se poate patenta... usuroiu sau uleiul de măsline! Aceste patente, pe lîngă avantajul exclusivităţii, mai au şi sublima calitate că îi conferă patentatorului drepul de a stabili arbitrar preţul produsului respectiv.

4. Piaţa de desfacere a industriei farmaceutice este CORPUL OMENESC ! Dar aceasta numai atâta timp cât acest corp... găzduieşte o boala. De aceea se şi inventează permanent noi boli, se „descoperă” noi virusuri, sau noi afecţiuni, cum ar fi de exemplul hilarul „Sindrom al oboselii cronice” care ar fi şi el provocat de un virus. Încă un virus pe care nu-l vom descoperi niciodată, la fel ca cel HIV, SARS, HCV, al vacii nebune, gripei aviare, etc. Rezultă că o condiţie a prosperităţii şi sporirii beneficiului acelor firme care se ocupă cu producerea de medicamente este menţinere şi/sau chiar extinderea bolilor, şi nicidecum eradicarea lor !

5. O condiţie esenţială pentru obţinerea unui beneficiu substanţial este crearea unor astfel de medicamente care să nu facă altceva decât să „mascheze” anumite simptome, în loc să ducă la eliminarea complectă a bolii. Câţi oameni sănătoşi cunoaşteţi, care se duc la doctor când nu-i doare nimic sau îşi cumpără medicamente când nu sunt bolnavi? Astfel se şi explică de ce marea majoritate a medicamentelor aflate în circulaţie astăzi nu sunt fondat pe studii serioase şi INDEPENDENTE. Nu pot să consider un studiu serios şi „independent” cel efectuat de însăşi firma producătoare. Este normal ca negustorul care-şi vinde marfa să o şi laude ca fiind cea mai bună din lume, nu?

6. Pentru a-şi sporii beneficiile, concernele farmaceutice sunt în permanentă căutare de noi boli, precum şi de noi „întrebuinţări”. Mai nou, Aspirina a fost decretată (în mod fals, am putea spune chiar criminal) ca fiind foarte utilă în prevenirea infarctului. Drept urmare 50 de milioane de americani sănătoşi se îndoapă cu aspirină. Ca sa nu mai vorbim de minciuna colesterolului, a osteoporozei, a..... N-aş termina nici săptămâna viitoare cu înşiratul „gogoşilor”.

7. O altă importantă strategie a concernelor farmaceutice este să creeze cu ajutorul medicamentelor noi, boli noi. Adică te vindecă de una da capeţi în plus altele două, să zic aşa. Este vorba în mare despre celebrele efecte secundare care, trebuie să ştiţi, nu toate apar imediat după folosirea unui medicament. Pe de altă parte, marea majoritate a medicamentelor au ca scop mascarea simptomelor bolii pe o anumita perioada de timp. După care, aceste simptome reapar, şi deci mergeţi iarăşi la farmacie cu mâna întinsă. Un exemplu? Se ştie deja că medicamentele contra colesterolului ridicat, care se găsesc pe piaţă, provoacă pe termen lung cancer (cu condiţia ca pacientul să fi înghiţit acest gen de medicamente timp de cîţiva ani).

8. Rata mortalităţii ca urmare a efectelor secundare provocate de medicamente situează această „afecţiune”, să zic aşa, pe locul 4 între cele mai raspindite boli mortale. LOCUL PATRU ! După infarct, cancer şi accidentele vesculare cerebrale, EFECTELE SECUNDARE se situează pe locul patru ca numar de decese. Nu SIDA, nu bolile virale, nu hepatitele, nu bolile infecţioase, nu. MEDICAMENTELE ! Sursa acestei afirmaţii ? Cu placere! Journal of the American Medical Association, Aprilie 15, 1998. Tot aceaşi sursă ne mai spune şi că, în timp ce în războiul din Vietnam au murit 10.000 de americani pe an, iar în al doilea război mondial au murit 49.000 pe an, ei bine, din acuza efectelor secundare ale medicamentelor mor anual 106.000 de americani. De altminteri nici nu este surprinzător, dacă ne gândim un pic. Noile medicamente patentate se bazează de molecule sintetice, noi, care trebuiesc „detoxifiate” şi deci eliminate din organism, lucru care deseori nu se întîmplă, căci organele noastre interne (îndeosebi ficatul, pancreasul, bila şi rinichii) ori nu reuşesc , ori pur şi simplu nu „recunosc” aceste substanţe. Iar ce nu este recunoscut de către organism, este ... depozitat. În organism, desigur. Astfel, prin acumularea acestor „toxine” în timp, organismul capătă noi deficienţe, respectiv afecţiuni.

9. Rezultă inevitabil din cele de mai sus că producerea unui medicament care să vindece o boală definitiv nu ar avea ca rezultat decât falimentul industriei farmaceutice. Fără boli nu există câştig financiar pentru concernele farmaceutice. Şi dacă sunt prea puţine boli, mai creem câteva noi.

10. Vitaminele, produsele naturale, plantele medicinale, apa, aerul curat, mişcare... toate astea nu se pot patenta, şi deci nu prezintă interes, sau unele sunt chiar privite foarte ostil de către industria farmaceutică.

11. Pentru a putea să-şi pună în aplicare planurile şi să obţină eficacitatea financiară dorită de investitori, concernele farmaceutice folosesc o serie de procedee, marea lor majoritate fiind în mod normal ilegale, cum ar fi: a) ţinerea în secret a unei serii foarte mari de informaţii, fie asupra unei boli anume, fie asupra medicamentelor produse; este de neconceput ca în zilele noastre atât de mulţi oameni să nu ştie că organismul uman nu poate produce nici Vitamina C şi nici lysina, două molecule cheie pentru menţinerea stabilităţii ţesuturilor şi celulelor, şi deci a stării de sănătate; b) discreditarea tuturor remediilor naturale sau a altor genuri de terapii, inclusiv a medicinei traditionale chineze sau indiene; c) crearea de legi, cu ajutorul grupurilor de lobiişti sau al banilor, care să pedepsească răspândirea de informaţii asupra medicinei şi terapiilor alternative. Din nefericire pentru concernele farmaceutice, de mai bine de zece ani a apărut Internetul ! Iar aici nu mai poţi pune pumnul în gură chiar aşa de uşor celor care sunt de altă părere.

12. În legatură cu punctul b) de mai sus, doresc să atrag atenţia asupra campaniilor în favoarea unuia sau altuia dintre medicamentele noi create de concernele farmaceutice, cu ajutorul Mass-Mediei, care fie că este bine plătită pentru aceasta, fie pur şi simplu se află de la bun început în mâinile concernelor farmaceutice. Iar mai nou, pentru că tocmai am lăudat Internetul, ţin să vă fac atenţi şi asupra faptului că pe de altă parte, concernele farmaceutice au învăţat şi s-au adaptat foarte repede, astfel că la ora actuală finanţează ele însele Forum-uri ale bolnavilor de diferite afecţiuni, Forumuri conduse de persoane dornice de câştig, şi pe care se militează fervent pentru o anumită medicamentaţie. Una şi numai una, cea produsă de concernul care-l plăteşte pe Administratorul Forum-ului. Altfel cum se poate explica faptul că atunci când un membru al unui astfel de Forum încearcă să sugereze eventual o altă variantă terapeutică, este împroşcat cu noroi şi înjurat?

13. Singura şansă de supravieţuire în viitor al acestui sistem odios este eliminarea tuturor terapiilor naturale, bazate pe medicina alternativă. Din păcate pentru aceste concerne, se pare că acest lucru nu numai că nu este posibil, ba chiar medicina alternativă creşte pe zi ce trece în însemnătate. Mă repet aducându-vă aminte că la ora actuală in USA 7 pacienţi din zece aleg medicina alternativă. Doar 30 % dintre bolnavi se mai adresează medicilor alopaţi.

14. Industria farmaceutică, concernele farmaceutice care fac afaceri cu bolile, sunt nu numai cea mai mare decepţie şi minciună a ultimei sute de ani, dar chiar, fără a greşi mai deloc, sunt o întreprindere îndreptată, cu scopul de a obţine beneficii materiale, împotriva umanităţii. Adică, CRIME INDREPTATE CONTRA UMANITĂŢII ! Aşa ceva mai poartă un nume, scurt şi concludent... GENOCID.
Medicina ortodoxă, alopată, are la bază teoria microbiana a lui Luis Pasteur, teorie despre care ştim de mult că este eronată. 

Păi, şi atunci? De ce ne mai bazăm pe ea?

O afecţiune este în mod convenţional văzută ca un fenomen local, limitat la zona în care ea devine manifestă prin simptomatologie (infecţie oculara, cancer pulmonar, etc). Conform aceste teorii, din motive necunoscute, “misterioase”, creşte numarul microbilor sau cresc tumorile la un pacient, şi drept urmare aceştia, microbii, trebuiesc distruşi, iar tumorile extirpate. (Mă gândesc acum amuzat că la mulţi alopaţi a fost deja localizată tumoarea, anume pe creier, iar extirparea a reuşit pe deplin). Astfel încât medicina alopata taie (operaţie), arde (radiaţii) sau otraveşte chimic (medicamente) “răul” din corpul pacientului. Un atac “armat” asupra duşmanului, nu? Pe scurt medicina alopata foloseşte mijloace mecanice sau chimice pentru vindecarea unei afecțiuni. Doar că, ceea ce nu ştie, sau dacă ştie, nu spune aceasta medicină războinică, este că ea trateaza astfel doar un simptom, şi nicidecum boala însăşi, sursa simptomului. Motivul pentru care apare o afectiune NU ESTE CERCETAT!!! Te doare capul, ţi se prescrie un piramidon. De ce te doare capul? Ei, acuma, cu asta nu-şi pierde doctorul timpul. D-aia pe doctori nu-i doare capul niciodată. Vezi și extirparea de mai sus.

Un contemporan al lui Pasteur, Antoine Beauchamp, avea o cu totul altă opinie asupra bolii. (Aici, în paranteză fie spus, totuşi Pasteur, pe patul de moarte, a spus adevărul, macar în ultimul ceas : «Nu microbii contează, ci mediul din care ei se hrănesc!»). Beauchamp era convins că MEDIUL (sau altfel spus «Ecologia sângelui») joacă rolul cel mai important, este factorul critic, în momentul în care se declanşează sau nu o boală.

Medicina aşa-numită alternativa (deşi nu înţeleg...alternativă?.... la ce ?) caută întotdeauna să găsească factorul “de stress” (mediu înconjurător, biologic, chimic, psihic sau emoţional) în viaţa unui pacient, factor care duce la slăbirea unui anumit câmp de energie, slăbire care la rândul ei provoacă un dezechilibru in balanţa energetică a corpului, fapt ce duce la apariţia unei boli, prin condiţiile favorabile create microbilor, bacteriilor, ciupercilor sau tumorilor pentru a se dezvolta. (Luaţi-vă gândul de la virusuri, Stimaţi Domni, pe ăia trebuie mai întâi să-i găsiţi, ceea ce nu prea sunteţi în stare, şi abia după aceea să ni-i băgaţi nouă pe gât). Pentru a se menţine sănătos, un organism are nevoie de echilibru între părţile sale componente, între cîmpurile sale energetice (dacă putem spune aşa). Dezechilibrul crează condiţiile optime apariţiei unei boli, adică a ceea ce Pastur denumea «mediul din care se hrăneste...». Dar bine, Domnilor, acelaşi lucru îl spune Medicina tradiţională chineză sau cea indiană, Ayurveda, de citeva mii de ani. Numai că din asta nu se pot face bani. Nu cîştigă nici Rockefeller cu concernele sale farmaceutice, şi nici Domniile Voastre, alopaţii. Speculând natura umană, care vrea repede şi eficace să scape de o durere, îmbolnăviţi pacienţii şi mai mult decît erau cînd vi s-au adresat. Folosiţi substanţe otravitoare (medicamente) în doze neletale, pentru a suprima simptomele dintr-o anumită parte a corpului. Această procedură nu depistează nici cauza bolii şi nici nu o vindecă. Mai degrabă maschează temporar manifestarea externă a bolii, în timp ce aceasta însăşi devine permanentă, se cronicizează. Astfel încât să existe toate şansele ca ea să reapară la un anumit moment dat, ulterior. De ce procedaţi astfel? Simplu, dacă i-aţi vindeca pe pacienţi, aţi rămâne fără obiectul muncii, adică fără bolnavi. Şi deci n-aţi mai câştiga corespunzător idealurilor Dumneavoastră de pe băncile facultăţii. Nici Dumenavoastră, şi desigur nici cealaltă jumătate a acestei perfecte simbioze, concernele farmaceutice. Amindoi faceţi o pereche pe măsură.

Dar să formulăm un pic mai blând: Fundamentala eroare a medicinei alopate este aceea că se concentrează asupra simptomelor, în loc să se concentreze asupra omului, a pacientului.

Acuma însă să nu credeţi că diferenţa dintre medicina alopată şi cea „alternativă“ este doar aceea de punct de vedere sau de abordare. Nu! Există o strategie bine pusă la punct şi de perspectivă asupra mocului în care în viitor se intenţionează a se obţine câştiguri din ce în ce mai grase, precum şi a metodelor de discreditare şi intimidare a medicinei „alternative“. Căci intenţie evidentă este de a aduce şi menţine cît mai multe persoane în statutul de pacienţi. Un pacient vindecat este un client pierdut. Pe când un pacient „în pragul vindecării“ este un client permanent. Bun plătitor şi uşor de manipulat. Iar aici apare evidentă simbioza. Noi facem medicamente (concernele farmaceutice) şi voi le administraţi pacientilor (alopaţii). Voi “descoperiţi” noi boli (alopaţii) iar noi vă punem la dispoziţie noi “otrăvuri” (concernele farmaceutice). Un mecanism diabolic şi perfect funcţionabil, atâta timp cît noi nu ne vom da seama de aceste lucruri. Cuvântul de ordine primordial al concernelor farma-alopate este: pe cît posibil a se aduce pacientului o uşurare temporară şi în nici un caz o rezolvare radicală a bolii. Acest principiu asigură o permanentă sursă de venituri simbiozei “farma-alopate”.

Aşa că, oameni buni, ori le faceţi jocul, ori începeţi de îndată să vă îngrijiţi singuri de voi şi mai ales să vă informaţi corect. Din fericire, există şi oameni adevăraţi în breasla medicilor, în faţa cărora îmi dezvelesc creştetul cu respect. Nu numai pentru că spun adevărul, dar mai ales pentru că AU CURAJUL SĂ O FACĂ. Căci mai întotdeauna au fost, sunt şi vor fi catalogaţi ori ca nebuni, ori ca şarlatani, ori ca trădători.

Pentru cei care se descurcă cu Internetul şi mai au şi cunoştinţe de limbă engleză, vă recomand un Site exceptional ca valoare şi cantitate de informație :

www.whale.to

Daca veţi citi şi numai 10% din ceea ce medicii înşişi (unii, cei care merită respectul nostru) scriu în acest Site, în mod sigur veţi începe să gindiţi ca mine.

Poate veţi spune acuma: «Bine, bine, dar eu nu sunt medic, şi ce am să mă fac dacă mă îmbolnăvesc? Nu mai merg la medicul alopat, în regulă. Dar la care atunci?»

Să nu credeţi că am să vă dau vreo adresă a vreunui cabinet naturist. Nu mă ocup de publicitate. Dar vreo două-trei mari realităţi vă pot totuşi spune, iar despre aceste realităţi intenţionez într-un viitor apropiat să mă refer pe larg.

SISTEMUL IMUN ESTE CAPABIL SINGUR SĂ OBŢINĂ VINDECAREA ŞI RELUAREA BUNEI FUNCŢIONĂRI A ORGANISMULUI. Stiţi cu toţii cât de uşor fac copii febră şi tot aşa de uşor se vindecă după o afecţiune oarecare (mai ales copii care n-au avut ghinionul să fie vaccinaţi - o temă în sine la care mă voi referi altă dată). Tocmai aici este MAREA TICĂLOŞIE. Chimicalele sintetizate şi denumite “medicamente” sunt în marea lor majoritate (peste 90%) un “atac împotriva sistemului imun”. Sunt convins că mulţi vor ridica din sprâncene. Dar sper că în viitor vă voi putea convinge de acest lucru. Sau... citiţi acolo pe Site-ul acela de mai sus.

În unele rare cazuri, câteva medicamente pot constitui o alegere bună pentru a ajuta sistemul imun să îşi exercite functia reparatorie mai rapid. Din păcate astfel de medicamente sunt foarte puţine. Şi aproape toate, inspirate şi bazate pe remedii naturale deja bine cunoscute de multă vreme. Dar prima alegere trebuie să fie în direcţia substanţelor naturale, căci doar acestea sunt în armonie cu natura, aşa cum este şi organismul uman.

Aş vrea să fiu bine înţeles, plantele medicinale, de exemplu, nu “vindecă”. Ele ajută şi susţin organismul să se vindece SINGUR. Nu doar gimnastica, sau aerul curat, o anumită dieta sau apă de izvor vindecă, nu. Aceste lucruri susţin şi ajută organismul să-şi îndeplineasă divina “funcţie autoreparatorie”. Noi înşişi, cu mărinimos-intersatul ajutor al alopaţilor şi concernelor farmaceutice, împedicăm oranismul nostru, respectiv sistemul imun să-şi facă treaba. Dându-i în cap cu pilule şi injecţii. Desigur, începem însă prin a ne hrăni nesănătos, a face abuzuri (alcool, tutun, stress, nopţi pierdute, etc), a accepta să trăim într-un mediu poluat, să mîncăm sau să bem tot felul de produse chimicalizate, etc. Atunci sistemul imun slăbeşte, iar organismul ne dă “semnale de alarmă”. Au, mă doare. Şi dăm fuga la alopat care ne ajută să…. Ne doară şi mai tare. Nu, desigur nu imediat. Ci în perspectivă, ca să mai mergem şi altă dată pe la el sau pe la farmacie. Toate astea în loc să ne „educăm“ şi să luăm în propriile mâini sănătatea noastră.

Lăcomia bolnavă după profit există în toate societăţile şi în toate ţările. Peste tot unde sunt bani în joc ( şi ce sume enorme, gândiţi-vă) vă veţi lovi de minciună, neadevăr şi promisiuni deşarte. Iar în sectorul industriei medicale se fac câştiguri de miliarde ZILNIC! Nu trece o zi fără să mai aflăm despre o nouă terapie, un nou medicament, un nou studiu „aprofundat“ sau un nou aparat medical. Industria farmaceutica (de altfel ca şi cea alimentară) ţin frîiele strâns în mână, şi fiţi siguri că nu le vor lăsa de bună voie niciodată. Doar atunci când afacerea nu va mai fi rentabilă. Adică atunci când noi nu vom mai cumpăra de la ei. Aproximativ 75% dintre toate studiile efectuate sunt finanţate de concernele farmaceutice. Iar rezultatele desigur că sunt foarte frecvent manipulate. Altfel, ce rost ar avea să finanţeze aşa ceva. La fel stau lucrurile cu elita medicală, mai ales cea universitară, cu profesorii ei, cu însăşi Universităţile de Medicină. Sunt sponsorizate, finanţate de către aceleaşi concerne. Nici nu este de mirare că alopaţii nici nu pricep altceva decât bisturiu, injecţie sau pilulă. Asta au învăţat, asta fac. Mita este la ea acasă. Un exemplu? Prof.Dr. Pudel (la aşa un nume câinesc…) este fostul Preşedinte al Societăţii germane pentru alimentaţie. Desigur, din această poziţie, i s-a părut Domniei Sale firesc să facă reclamă pentru McDonalds si pentru H-Milch (lapte). Iar acest exemplu este doar o joacă de copii pe lingă ce se mai întîmplă în spatele uşilor închise. Concernele farmaceutice au în mâna lor politicul, economicul, mass-media, administrativul si cercetarea. Ca doar bani au destui ca să cumpere conştiinţe. Doctorul M.O Bruker spunea: „Informaţii obiective şi dezinteresate sunt o raritate în zilele noastre. Puţinii oameni care au curajul să-şi rişte capul spunând adevărul, vor fi arătaţi cu degetul şi calificaţi drept trădători, ignoranţi sau chiar se va cere arestarea sau eventual chiar omorârea lor, numai cu scopul de a fi reduşi la tăcere“. Şi există sute de astfel de cazuri. Să nu mă înţelegeţi fals. Dacă o să-mi rup un picior, o să mă duc la spital ca să mi-l pună doctorul în ghips. La asta se pricep. Medicina de intervenţie rapidă, pentru accidente, medicina de urgenţă. În rest, nu voi călca pe la un medic în viaţa mea. Oricum cu toţii suntem datori cu o moarte. Dar mai bine moartea mea, decât moartea dată de ei pe banii mei. Din păcate, în ciuda unor rare persoane de o excepţională valoare şi onestitate, precum şi a cîtorva puţine aspecte medicale în care s-au obţinut rezultate bune, medicina de astăzi este pătată atît de puternic, încât din albă a devenit neagră. Îmi pare rău dar tebuie spus că în zilele noastre medicul a deveni sluga concernului farmaceutic, a interesului financiar.

Iar pentru cei doritori de date concrete, statistice, un mic filmuleţ american. Al unui doctor care şi el îşi vinde produsele prin firma sa. Şi cu care nu am nimic în comun şi nici nu-i fac reclamă. Să fie clar. El măcar vinde produse naturale, nu otrăvuri chimice. Dar asta e problema lui. Însă ceea ce se spune acolo, este mai mult decît adevărat. S-ar putea spune că este în interesul lui să facă de rîs medicina alopată. Da, poate. Dar totuși datele statistice de acolo sunt publicate de oficialităţile medicale americane. Care deşi sunt în continuare în mâna marilor concerne, din cînd în cînd, scrîşnind din dinţi, mai scot la iveală şi cîte o fărâmă de adevăr.

Aşa că haideţi mai bine să căutăm un alt motiv pentru care să fim aici. Că doar nu pentru a ne lăsa otrăviţi pe banii noştrii. Şi să nu uităm să ne întrebăm mereu, circumspecţi, QUI BONO ?
Sursa: http://quibono.net/legile_concernelor_f.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Centrele medicale si medicii care aplica hrana vie ca metoda de tratament

It Hertz So Bad - The 432 vs. 440 Controversy

OSHO - Despre copii